Δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι The Cure επιστρέφουν, στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης Ευρωπαϊκής περιοδείας τους για τα 40 χρόνια του συγκροτήματος.

Στις 17 Ιουλίου 2019 οι The Cure θα ανέβουν στη σκηνή του EJEKT Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, σε μια διπλή γιορτή, καθώς οι διοργανωτές του φεστιβάλ φέτος γιορτάζουν τα 15 τους χρόνια!

Η χαρά μας είναι μεγάλη και οι playlist με τα τραγούδια τους πήραν «φωτιά». Εμείς καταφέραμε να καταλήξουμε στα δέκα αγαπημένα μας κομμάτια. Αυτά που έχουμε ταυτίσει με διάφορες φάσεις της ζωής μας και αποτυπώνουν τόσο τέλεια το τι ακριβώς ήταν τα 80s και τα 90s.

Friday I’m in Love

Είναι ένα πραγματικά χαρούμενο ποπ κομμάτι που ξαφνιάζει με σχέση με το ύφος των Cure. Όλοι μας το τραγουδήσαμε κάποια Παρασκευή φεύγοντας από την δουλειά.

Lovecats

Ο ιδιαίτερο τόνος και το upbeat feeling με το οποίο ταυτίζεται κάθε ερωτευμένος… του είδους.

A Night Like This

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το συγκρότημα, αυτός είναι ο ήχος που έχουν στο μυαλό τους.

Fascination Street

Punks, goths και λοιποί φίλοι των Cure, ακούν αυτό το τραγούδι κάθε φορά που βρέχει και μένουν μέσα (Οι φανατικοί ίσως έχουν και ειδική χορογραφία).

A Forest

Οι στίχοι μιλούν για απώλεια και για λαχτάρα και η μουσική ταιριάζει απόλυτα με το συναίσθημα κάθε φρεσκοχωρισμένου, αλλά ακόμα ερωτευμένου.

Close To Me

«Περίμενα τόσες ώρες για αυτό/έκανα τον εαυτό μου να αρρωστήσει». Το τραγούδι ξεκινά έτσι και σου μεταφέρει κατευθείαν την βαθιά επιθυμία.

Boys Don’t Cry

https://youtu.be/ryImbOTDXe8

Πώς μπορεί ένα τραγούδι να μιλά για χωρισμό και να σε κάνει να θέλεις να χοροπηδάς και να χορεύεις. Ειδικότητα των Cure.

Just Like Heaven

Αυτό το τραγούδι εκφράζει με τον πιο απλό και όμορφο τρόπο τους Cure, παρότι είναι σπάνιο να πετύχεις τον Robert Smith σε ρομαντική και χαρούμενη διάθεση – ταυτόχρονα.

Pictures of You

Καθαρή μελαγχολία. Ποιος δεν μπορεί να ταυτιστεί με την κατάθλιψη που προκαλεί η ραγισμένη καρδιά, κοιτάζοντας φωτογραφίες μιας χαμένης αγάπης.

Lovesong

Αν χρειαστεί ποτέ να εξηγήσεις σε κάποιον τι είναι η goth μουσική, αυτό το τραγούδι βρίσκεται πολύ ψηλά στην playlist. Τέλεια κακόκεφο, μιλά για αιώνια αφοσίωση και ραγισμένες καρδιές.


featured photo: Cultradio