Πολύ συχνά έρχονται στιγμές που βιώνεις μια αποτυχία στη δουλειά, έναν δύσκολο χωρισμό, ένα οικογενειακό πρόβλημα που δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς. Και είναι τότε, τη στιγμή που εσύ λυγίζεις και πονάς. Περνάς δύσκολα. Μαγικά, όμως, εμφανίζονται γύρω σου άνθρωποι-κλειδιά. Όσοι είναι εκεί να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν να βγεις από το γκρίζο σου τούνελ. Πολλές φορές δεν είναι αυτοί που περίμενες.

Ας δούμε κάποιους από αυτούς.

Η φίλη που δεν εκτιμούσες τόσο

Συνήθως είναι ένα ήσυχο κορίτσι με το οποίο βρίσκεστε σε κοινές παρέες. Αλλά ποτέ μέχρι πρότινος δεν έτυχε να τα πείτε λίγο πιο πολύ, να γνωριστείτε καλά και να κολλήσετε. Πολύ συχνά, είναι αυτό το κορίτσι που όταν μάθει ότι χώρισες, θα σου τηλεφωνήσει για να δει πώς είσαι, θα σου προτείνει να πάτε για καφέ, θα ακούσει με υπομονή και στοργή να τις εξιστορείς έναν έναν τους καβγάδες σου με εκείνο. Στο τέλος θα σου πει πόσο καλύτερη του είσαι και θα το εννοεί.

Η “τρελή” συνάδελφος

Μπορεί να μοιράζεστε τα διπλανά γραφεία και τα μπισκότα κανέλας στη δουλειά. Κατά τα άλλα τσακώνεστε για τη μουσική που βάζει και σου σπάει τα νεύρα. Το άρωμα σου που της θυμίζει αντικουνουπικό, τις ολότελα διαφορετικές απόψεις σας πάνω στο κοινό project που σας έχει ανατεθεί. Μην εκπλαγείς όταν η ίδια συνάδελφος σου προτείνει να πάτε για early drinks μετά το γραφείο. Ούτε όταν πιάσετε την κουβέντα και της πεις ότι περνάς δύσκολα και καταλήξετε εκεί, στο μπαρ πάνω από σφηνάκια τεκίλα να κράζετε από κοινού το αφεντικό σας και μελαχρινή από το απέναντι γραφείο. Ναι αυτή, που εξαιτίας της πέρασες την πιο δύσκολη μέρα στο γραφείο.

Το αγόρι που δεν είχες σε εκτίμηση

Είναι αυτός ο τύπος που σε λατρεύει από πάντα και περιμένει καρτερικά τη στιγμή που θα χωρίσεις/τσακωθείς με τη κολλητή σου/απολυθείς από τη δουλειά σου για να τρέξει να σου παρέχει έναν ώμο για να κλάψεις. Αυτός που θα σε δει άβαφη και με πυτζάμες να κλαις και θα σου πει ότι είσαι κούκλα και ότι εκείνος «πρέπει να είναι τρελός που σε έχασε». Και αλήθεια, αν του δώσεις μια κανονική ευκαιρία; Αν βγεις μαζί του ένα αληθινό date; Αν για πρώτη φορά στα χρονικά τον αντιμετωπίσεις σαν μια νέα προοπτική και όχι σαν τον σίγουρο αναπληρωματικό σου; Ναι, μπορεί να εκπλαγείς και να αντιληφθείς ότι τόσο καιρό είχες δίπλα σου έναν θησαυρό που δεν εκτιμούσες.

Η μαμά σου

Μπορεί να είναι εκείνη που γκρινιάζει συνέχεια για το πότε θα πάρεις το πτυχίο σου και θα βρεις μια κανονική δουλειά. Αλλά είναι η πρώτη, που στην αποτυχία σου θα σταθεί δίπλα σου. Άλλες φορές με λόγια, κατηγορώντας τη τύχη, τον καιρό, τον ανάδρομο Ερμή. Τους πάντες εκτός από το παιδί της. Και άλλες φορές με πράξεις: Το αγαπημένο σου φαγητό στο τραπέζι ενώ δεν είναι τα γενέθλια σου, ούτε καν Κυριακή, ένα μικρό δώρο «γιατί έτσι», μια αγκαλιά από το πουθενά.

Δες ακόμα: Πώς να βοηθήσεις έναν φίλο που περνάει δύσκολα


featured image: Thought Catalog