Μερικές παρασπονδίες τις κάνουν ακόμη και οι διαιτολόγοι. Παρόλα αυτά αν θέλεις να δεις τα κιλά να χάνονται οφείλεις να μην παραβιάσεις 5 απλούς κανόνες και εμείς φυσικά είμαστε εδώ για να στους πούμε.

1. Μην παραλείπεις το πρωινό

Οι 5 βασικοί κανόνες της δίαιτας

Το να αφήνεις γεύματα είναι πάντα λάθος, ειδικά όταν μιλάμε για το πρωινό. Απόλαυσε ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα και κάπως έτσι θα δεις το μεταβολισμό σου να ενεργοποιείται. Οι πρωτεΐνες καθώς και οι φυσικές ίνες, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.

2. Για να δεις διαφορά πρέπει να αλλάξεις

Οι 5 βασικοί κανόνες της δίαιτας

Δυστυχώς δε μπορείς να συνεχίσεις να τρως ένα μπολ με παγωτό μετά το δείπνο. Πρέπει να αλλάξεις όλες οι τροφές που δεν είναι κατάλληλες με άλλες που ξέρεις ότι δεν περιέχουν μόνο θερμίδες, αλλά και θρεπτικά συστατικά. Μην ξεχνάς ότι δεν κάνεις δίαιτα, αλλάζεις συνήθειες.

3. Περιόρισε τις ποσότητες

Οι 5 βασικοί κανόνες της δίαιτας

Αυτός ο κανόνας ισχύει για τα πάντα, ακόμη και για τις υγιεινές τροφές. Αβοκάντο, γλυκοπατάτες, αμύγδαλα και άλλα πολλά θρεπτικά τρόφιμα που είναι πλούσια θερμιδικά οφείλεις να τα καταναλώνεις με μέτρο.

4. Προσοχή στο ισοζύγιο

Οι 5 βασικοί κανόνες της δίαιτας

Το αδυνάτισμα είναι απλά μαθηματικά. Πρέπει να καις 500 θερμίδες την ημέρα για να χάσεις ένα κιλό στο τέλος της εβδομάδας. Μην πέσεις στην παγίδα που πέφτουν οι περισσότεροι. Το ότι γυμνάζεσαι δε σημαίνει ότι μπορείς να τρως ότι θέλεις γιατί συνήθως καταλήγεις να καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που έκαψες.

5. Μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη

5

Τα χαμένα κιλά πρέπει να μείνουν στη θέση τους. Μην επαναπαύεσαι και πιστεύεις ότι δε θα ξαναμπούν. Αφού χάσεις όσα κιλά επιθυμείς φρόντισε να έχεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσει να κρατήσεις ότι κέρδισες με πολύ κόπο.