Η Χριστίνα, η Ευγενία και η Σοφία είναι τρεις αδερφές που ζουν στον Βόλο. Η καθεμιά τους έχει τη δική της δουλειά -είναι εκπαιδευτικοί- αλλά το 2013 δημιούργησαν το  blog «Οh my deer”. Πλέον με το βραβείο “Insta Foodie”, από το Marie Claire, στο ράφι τους επιλέγουν να δημιουργούν συνταγές με φρούτα και λαχανικά εποχής, παραδοσιακές συνταγές με ένα πιο σύγχρονο twist και γλυκά που χαζεύουμε με τις ώρες. Φωτογραφικά το blog και οι δημιουργίες των κοριτσιών είναι piece of art.

«If we are what we bake… well, I’m awfully sweet». Πείτε μας λίγα λόγια για το μότο σας.

Πολλοί λένε ότι είμαστε ό,τι τρώμε. Μιας και δεν τρώμε πολλά γλυκά γιατί μας αρέσουν περισσότερο τα αλμυρά πιάτα, τροποποιήσαμε λίγο αυτή την έκφραση. Έτσι, πιστεύουμε πως είμαστε ό,τι μαγειρεύουμε! Ο τρόπος που μαγειρεύουμε και στολίζουμε τα πιάτα μας αλλά και αυτά που επιλέγουμε να σερβίρουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους, πιστεύουμε πως έχουν να πουν πολλά για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα μας.

Πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε ένα τόσο «γλυκό» blog;

Όσοι μας γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν πολύ καλά πως ανάμεσα σε μία τούρτα σοκολάτας και σε ένα πιάτο με διάφορα τυριά, θα επιλέγαμε το δεύτερο. Γι’ αυτό το λόγο είναι κάπως περίεργο πως επιλέξαμε να δημιουργήσουμε ένα blog με ξεκάθαρη κατεύθυνσή στα γλυκά. Απολαμβάνουμε πάρα πολύ να φτιάχνουμε γλυκά! Όσο πιο περίπλοκα, τόσο το καλύτερο! Η ώρα της διακόσμησης με τις διάφορες μύτες κορνέ, τα τρουφάκια, τα χρώμα, τη λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα αλλά και το στήσιμο του εκάστοτε σκηνικού είναι για εμάς ένα αληθινό πάρτυ!

Ποια είναι η αγαπημένη σας γλυκιά γεύση;

Αγαπημένες μας γλυκιές γεύσεις είναι οι κάθε λογής κρέμες, τύπου patisserie αλλά και η καραμέλα ή η σοκολάτα με καραμελωμένα αμύγδαλα. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε και τις αγαπημένες μας σπιτικές μαρμελάδες. Τα γλυκά που συνδυάζουν όλα ή κάποια από τα παραπάνω είναι τα αγαπημένα μας!

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες μας. Νέα γεύματα (όπως το brunch), πιο ιδιαίτερες γεύσεις και ανατρεπτικοί συνδυασμοί. Πως πιστεύεται ότι προέκυψε αυτό; Έχουμε επιρροές από το εξωτερικό ή ο κόσμος έχει ανάγκη από νέες γεύσεις;

Οι επιρροές από το εξωτερικό όσον αφορά το φαγητό είναι αρκετά εμφανείς τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα με τη δημοσιότητα που παίρνουν οι συνήθειες των ανθρώπων του εξωτερικού μέσω των social media, των blogs και των vlogs ασκούν μεγάλη επίδραση και στις δικές μας συνήθειες. Διαφορετικές γεύσεις και ανατρεπτικοί συνδυασμοί πιστεύουμε πως πρέπει πάντα να υπάρχουν. Είναι πολύ ωραίο να δοκιμάζεις συνδυασμούς που ποτέ δεν πίστευες πως ταιριάζουν και εν τέλει να γίνονται από τους αγαπημένους σου.

Όσον αφορά το brunch, δεν πιστεύω πως ταιριάζει ακριβώς στο πρόγραμμα των Ελλήνων και γι’ αυτό βλέπουμε πολλές φορές το brunch να μην τρώγεται την ώρα που πρέπει αλλά κάτι απογεύματα που υπάρχει η γνωστή λιγούρα. Βέβαια, όλα τα παραπάνω πιστεύουμε πως είναι πολύ θετικό που συμβαίνουν για τον έναν ή τον άλλο λόγο καθώς έτσι γευόμαστε κάτι διαφορετικό. Το πάντρεμά τους, βέβαια, με τις δικές μας γεύσεις και συνήθειες μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ γευστικό, δημιουργικό και όμορφο!

Ποια είναι η τάση στα γλυκά αυτή την περίοδο; Υπάρχουν «καινούργια-άγνωστα» γλυκά που κατακτούν σιγά σιγά το ελληνικό κοινό;

Αυτή την περίοδο θα βρεις σε περιοδικά, blogs ή σε εκπομπές στην τηλεόραση γνωστά μας γλυκά σε πιο υγιεινές ή vegan εκδοχές τους. Συστατικά που χρησιμοποιούνται πολύ είναι το φυστικοβούτυρο, το ταχίνι αλλά και πολλά αποξηραμένα φρούτα ή γενικότερα super foods. Επίσης, τα γλυκά με λίγα υλικά κατακτούν πολύ το κοινό γιατί είναι γρήγορα και πολλές φορές αρκετά οικονομικά.

Προτείνετε μας το γλυκό ρόφημα αυτού του χειμώνα που έρχεται και μια γλυκιά επιλογή για απολαυστικό πρωινό.

Ένα είναι το γλυκό ρόφημα για κάθε χειμώνα! Ζεστή σοκολάτα με ό,τι παραλλαγή επιθυμεί ο καθένας. Γάλακτος, κουβερτούρα ή λευκή; Καραμέλα, ινδική καρύδα, σαντιγύ, μαρέγκες, ξηρούς καρπούς, κόκκινο πιπέρι, κανέλα, marshmallows και άλλες αμέτρητες επιλογές. Μετατρέψτε ένα οποιοδήποτε χειμωνιάτικο απόγευμα στο πιο χουχουλιάρικο και ξεκούραστο απόγευμα γεμάτο γεύση και γλύκα με ένα ρόφημα σοκολάτας. Το απόλυτο γλυκό για ένα χειμωνιάτικο πρωινό είναι οι αγαπημένες σε όλους πια pancakes ή τηγανίτες με σοκολάτα (την θέλει ο χειμώνας), σπασμένα φουντούκια, ξύσμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας. Κόλαση! Ο συνδυασμός σοκολάτας, πορτοκαλιού μαζί με ελάχιστο μπράντυ στη ζύμη των pancakes είναι ένας τόσο υπέροχος και χειμωνιάτικος συνδυασμός.

Τι είναι αυτό που – κατά την άποψη σας – σας έκανε να ξεχωρίσετε και να κατακτήσετε το βραβείο «Insta Foodie» 2018 από το περιοδικό Marie Claire; Ποια ήταν τα συναισθήματα σας μετά την κατάκτηση του βραβείου;

Αυτό που μπορεί να μας έκανε να ξεχωρίσουμε και να κατακτήσουμε το βραβείο “Insta Foodie” στα φετινά βραβεία Marie Claire είναι το αυθεντικό μας στυλ και η ιδιαίτερη φωτογραφία μας με τα ζεστά χρώματα ή τις πιο σκούρες αποχρώσεις κάποιες φορές, οι rustic λεπτομέρειες και η κοριτσίστικη διάθεση. Μόλις ανακοινώθηκαν τα ονόματά και το όνομα του blog μας πραγματικά δεν το πιστεύαμε. Συγκινηθήκαμε πάρα πολύ και χαρήκαμε ακόμα περισσότερο. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μας μέχρι και την νίκη, η όλη εμπειρία ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για εμάς. Είναι πολύ όμορφο που αναγνωρίστηκε η δουλειά μας. Μας έδωσε μεγάλη δύναμη και χαρά.  Ήταν για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή, μια των κόπων μας.

Λένε ότι ένα βραβείο φέρνει περαιτέρω επιτυχίες και αναγνωσιμότητα. Μετά το βραβείο σας από το Marie Claire, υπήρξαν αλλαγές στη δουλειά σας και στη ζωή σας;

Η αλήθεια είναι πως μετά την κατάκτηση του βραβείου τα πράγματα κύλησαν πολύ ομαλά και φυσιολογικά τόσο στις ζωές μας όσο και στις συνεργασίες μας. Όλα προχωρούν ακριβώς με το ρυθμό και τον τρόπο που προχωρούσαν και πριν το βραβείο. Τα πράγματα προχωρούν ήρεμα και ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο!

Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας food blogs από το εξωτερικό ή οι αγαπημένοι food influencers;

Αγαπάμε πολύ τα blogs του εξωτερικού. Έχουν απίστευτη αισθητική, χρώματα και ατμόσφαιρα. Η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά η Linda Lomelino me το Call me cupcake. Η φωτογραφία της,  το styling και τα props της είναι μαγικά, απίστευτα και ατμοσφαιρικά. Ξεχωρίζουμε επίσης τη δουλειά, τη φωτογραφία, τα ζεστά και rustic χρώματα της Βικτώριας από τον λογαριασμό στο Instagram @five_o_clock79. Tέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις υπέροχες φωτογραφίες και τα καταπληκτικά τραπέζια που κάνουν η Νόρα και η Λάουρα από το blog «Our food Stories». Yπάρχουν και τόσες άλλες εκπληκτικές bloggers από όλο τον κόσμο. Χαιρόμαστε να χαζεύουμε και να μελετάμε με τις ώρες τις φωτογραφίες τους. Αποτελούν μεγάλη έμπνευση για τη δουλειά μας!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ευχόμαστε στα επόμενα χρόνια να καταφέρουμε να συνεργαστούμε με σημαντικούς ανθρώπους και εταιρείες που σχετίζονται με το χώρο και να μεγαλώσουμε την παρέα του Oh my deer. Ελπίζουμε κάθε χρόνο να γινόμαστε όλο και καλύτερες στον τομέα της φωτογραφίας, του styling και να πειραματιζόμαστε με καινούριες γεύσεις και συνδυασμούς. Μακροπρόθεσμο όνειρό μας είναι σίγουρα η διοργάνωση workshops, που θα αφορούν την παρασκευή αγαπημένων γλυκών, το styling και τη φωτογράφισή τους σε δικό μας studio που θα χρησιμοποιούμε και για τις φωτογραφίσεις του blog.

Δες ακόμα περισσότερα στο www.ohmydeerblog.com, στο instagram και facebook