Το τελευταίο χρόνο, θέλοντας και μη οι περισσότεροι αναγκαστήκαμε να περάσουμε αρκετές ώρες στο σπίτι μόνοι μας, προσπαθώντας να αντιγράψουμε συνταγές του Άκη ή να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι.

Ένας χρόνος όμως είναι μεγάλο διάστημα, όταν λοιπόν οι δραστηριότητες τελείωσαν, ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τους εαυτούς μας, κάνοντας μια ειλικρινή συζήτηση, που σίγουρα μας έδωσε πολλά.

Τι μας έδωσε λοιπόν η μοναχικότητα και γιατί εν τέλει ήταν τόσο αναγκαία;

1. Έγινες πιο ανεξάρτητη

Στη δική μου περίπτωση αυτό συνέβη μετά από έναν χωρισμό, μετά από μια σχέση τριών χρόνων. Έχοντας μάθει να κάνω τα πάντα μαζί με κάποιον, το διάστημα που έπρεπε να μάθω να «επιβιώνω» μόνη μου, αρχικά ήταν πολύ δύσκολο, με τον καιρό όμως με έμαθε πως μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα μόνη μου απ’ όσα νόμιζα, πράγμα που με έκανε να νιώσω τρομερή ανεξαρτησία και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου

2. Γνώρισες την αληθινή σου πλευρά

Η καθημερινότητα μας, σίγουρα δεν μας αφήνει αρκετό ποιοτικό χρόνο για να διαθέσουμε στους εαυτούς μας. Το διάστημα αυτό όμως, έδωσε ακριβώς αυτόν τον χρόνο. Τον χρόνο για να μιλήσεις με εσένα, να γνωρίσεις τις ανάγκες σου και να ανακαλύψεις τα θέλω σου. Σου έδωσε την ευκαιρία να δεις για πρώτη φορά, πως είναι η ζωή χωρίς την τριβή με ανούσια πράγματα

3. Έδειξες αγάπη σε εσένα

Προσπαθώντας να γεμίσεις την ώρα σου, χωρίς καν να το καταλάβεις, έδωσες στον εαυτό σου την αγάπη και το ενδιαφέρον που χρειαζόταν. Ξεκίνησες αλλάζοντας τη διατροφή σου, προσπαθώντας να γυμναστείς ακόμη και με την περιποίηση της επιδερμίδα σου. Όλες αυτές οι δραστηριότητες, έδειξαν τρομερή αγάπη σε εσένα, μια αγάπη που από από εξωτερική αγάπη, μετουσιώνεται στην εσωτερική αγάπη που πρέπει να δείχνεις καθημερινά, φροντίζοντας πρώτα εσένα.

4. Κατανόησες τη σημασία της «σιγής»

Πόσο σημαντική είναι για τον ψυχισμό μας η απόλυτη σιγή; Η στιγμές που δεν ακούγεται τίποτα, δεν αναλώνεσαι σε άσκοπες συζητήσεις και εξόδους και μπορείς να χαθείς στις πιο προσωπικές σου σκέψεις. Να αναλογιστείς τα λάθη σου και να θέσεις τους νέους σου στόχους. Είναι η πιο σημαντική στιγμή ησυχίας που θα μπορέσεις να ζήσεις.

featured photo: www.twenty20.com/moanabae