Οι λόγοι που μας σπρώχνουν στο να γυμναστούμε είναι πολλοί και διάφοροι. Ορισμένες από εμάς είναι γνήσια sport girl. Κορίτσια που τους αρέσει η δράση και η φυσική δραστηριότητα. Για άλλες αποτελεί μια διέξοδο στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μια εκτόνωση στην καθημερινή ένταση. Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία που θυμάται να γυμναστεί λίγο πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι. Σε όποια κατηγορία και αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, συγχαρητήρια. Είσαι από τις τυχερές που πέρα από τα οφέλη της γυμναστικής στο σώμα και τη διάθεσή τους, απολαμβάνουν και τα οφέλη στην επιδερμίδα τους. Αλήθεια γνωρίζεις τι μπορεί να προσφέρει η γυμναστική στην ομορφιά σου;

Η άσκηση, έστω και περιστασιακά μόνο ευεργετική μπορεί να είναι για τη συνολική ευεξία μας. Αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό επιχείρημα για να την εντάξουμε λίγο πιο συστηματικά στην καθημερινότητα μας. Τα οφέλη της γυμναστικής στην ομορφιά μας, δεν περιορίζονται μόνο στην επιδερμίδα μας. Αφορούν κάθε μας κύτταρο.

το σώμα μας αψηφά τη βαρύτητα

Ξέρω, ξέρω, είσαι σε μια ηλικία που κάτι τέτοιο δεν σε αγγίζει. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε. Η γυμναστική μπορεί να μας δώσει την απαραίτητη γράμμωση σε όλο το σώμα. Κάτι τέτοιο θα κρατήσει μακριά την “πτώση” από σημεία του σώματος που έχουν τέτοια τάση, όπως το στήθος.

πιο υγιή μαλλιά

Η εντονότερη κυκλοφορία του αίματος, χάρη στη γυμναστική, είναι ευεργετική για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μας. Διεγείρεται η ανάπτυξη καινούργιων τριχών, ενώ τα μαλλιά μας τροφοδοτούνται με θρεπτικά συστατικά με συνέπεια να είναι λαμπερά.

Γιατί η Andriana Lima φοράει makeup στην προπόνηση και άλλα beauty και wellness μυστικά της
shape.com

ιδρώτας ο θαυματουργός

Η εφίδρωση που προκαλείται από τη φυσική άσκηση είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Δεδομένου ότι περιέχει τοξίνες και απόβλητα του μεταβολισμού μας, όσο πιο έντονη είναι τόσο περισσότερο επιτυγχάνουμε μια εκ των έσω αποτοξίνωση. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι η απομάκρυνση κάθε ίχνους μακιγιάζ πριν την οποιαδήποτε δραστηριότητά μας.

shine bright like a diamond

Παραφράζοντας ελαφρώς τη θεά Ri-Ri, η λάμψη που αποκτάμε μετά τη γυμναστική είναι το μεγάλο ζητούμενο. Πράγματι, εξαιτίας της αιμάτωσης όλου μας του σώματος και της αύξησης των καρδιακών παλμών, το τέλος κάθε workout μας βρίσκει λαμπερές και ανανεωμένες. Το κακό είναι ότι η λάμψη αυτή είναι παροδική και διαρκεί λίγες μόνο ώρες. Να όμως ένας παραπάνω λόγος να αθλούμαστε πιο τακτικά!

όχι πια άγχος

Τόσο η έντονη όσο και η μέτριας έντασης άσκηση μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τα επίπεδα άγχους μας. Μείωση του άγχους συμβάλει στην μείωση της κορτιζόλης στο αίμα. Πρόκειται για μια ορμόνη που εκκρίνεται από το σώμα σε περιόδους έντονου στρες και ονομάζεται «ορμόνη του άγχους». Αυξημένη συγκέντρωσή της, σαμποτάρει τη λιπόλυση, ενώ μας ωθεί σε πιο ανθυγιεινές επιλογές φαγητού.

Τι περιμένεις λοιπόν για να κάνεις την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σου;


Featured image: pixabay