Ο.Κ. το παραδεχόμαστε. Ο κάθε χωρισμός πονάει. Το θέμα είναι να βρεις τον τρόπο να μειώσεις τις συνέπειες. Μπορεί στην αρχή όλα να φαίνονται δύσκολα αλλά αν κάνεις τα παρακάτω λάθη, να είσαι σίγουρη ότι αυτό δε θα αλλάξει με τον καιρό.

1. Μην περιμένεις πολύ καιρό

Οι έρευνες το λένε, και εμείς τις στηρίζουμε. Όταν μια γυναίκα πάρει την τελική απόφαση για το χωρισμό, το έχει σκεφτεί πολύ καιρό πριν. Με το να δουλεύεις στο μυαλό σου τις ίδιες εικόνες και με τις δεύτερες σκέψεις, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να παρατείνεις τις άσχημες στιγμές.

2. Μην χωρίσεις εν μέσω τσακωμού

Απέφυγε να πάρεις μια τέτοια απόφαση την ώρα που τα νεύρα χτυπάνε κόκκινο. Συνήθως τέτοιου είδους θέματα λύνονται με συζήτηση και κατανόηση. Φώναξε, εκτονώσου, αλλά όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, κάντο με καθαρό μυαλό.

3. Απέφυγε τα ψέματα

Μπορεί η αλήθεια να πονέσει περισσότερο αυτόν που έχεις απέναντί σου αλλά να είσαι σίγουρη ότι η αλήθεια είναι το μόνο σου όπλο. Δεν σώζεις κανέναν με τα ψέματα. Γιατί μεταξύ μας είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρήσεις όταν ξέρεις γιατί πραγματικά πήρε ο άλλος αυτή την απόφαση. Μια ωραιοποίηση της κατάστασης σίγουρα δε θα τον κάνει να σε αγαπήσει περισσότερο. Η αλήθεια παρ’όλα αυτά θα τον κάνει να σε εκτιμήσει.

4. Άσε τα ” θα το ξαναδούμε κάποια άλλη στιγμή”

Αυτή τη φράση κράτα την καλύτερα για το κέικ που έχεις βάλει στο φούρνο. Τα short-break που είδες κάποτε στις αμερικάνικες κομεντί με τα μπαντ μπόι και τις ξανθιές καλλονές, άφησέ τα για το hollywood. Εδώ τα πράγματα δουλεύουν αλλιώς. Και στην τελική αν η ζωή σας θέλει ξανά μαζί, να είσαι σίγουρη ότι κάποτε θα ξαναβρείτε το δρόμο σας. Αλλά προς θεού, όχι συμβόλαια την ώρα του χωρισμού παιδιά.

Διάβασε ακόμα: Επτα ΚΥΡΙΟΙ λογοι για τους οποιους οι σχεσεις αποτυγχανουν