Οδηγός επιβίωσης για εσένα που μετακομίζεις σε άλλη πόλη

Οδηγός επιβίωσης για εσένα που μετακομίζεις σε άλλη πόλη

Το να μετακομίζεις σε μια καινούργια πόλη μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, ειδικά αν το κάνεις μόνη. Στην αρχή μπορεί να είσαι ενθουσιασμένη με την προοπτική μιας νέας αρχής, αλλά στη συνέχεια όλο αυτό θα ξεφουσκώσει και θα αρχίσεις να δυσκολεύεσαι. Αλλά ακόμη και η δυσκολία αυτή δεν είναι κάτι μόνιμο.

Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να βγει από τη δύσκολη θέση ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

Δικτυώσου μέσω συναδέλφων ή συμφοιτητών

Με αυτούς θα περνάς πολλές από τις ώρες της ημέρας σου, άρα θα είναι και οι πρώτοι με τους οποίους θα έρθεις σε επαφή. Ξεκίνησε κάνοντας μια πρόταση να κάνετε κάτι μετά τη δουλειά/σχολή και πρότεινέ τους να φέρουν και φίλους τους μαζί. Έτσι θα δικτυωθείς σε πολύ σύντομο χρόνο.

Δικτυώσου στη γειτονιά

Με άλλα λόγια, βγες από το comfort zone σου. Καλή η δικτύωση με το κινητό, το φαγητό σε αλυσίδες καταστημάτων, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή γυμναστήρια και ο multiplex κινηματογράφος, αλλά έτσι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίσεις κόσμο, ειδικά ντόπιους. Μίλα στους γείτονές σου, ψώνιζε από συνοικιακά μαγαζιά, φάε στην ταβέρνα δίπλα στην πολυκατοικία σου, πήγαινε στη συναυλία που γίνεται στην πλατεία κοντά στο σπίτι σου ή στην έκθεση ζωγραφικής στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να μάθεις, να σε μάθουν, αλλά και να γνωρίσεις καλύτερα ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα.

Κάνε πράγματα μόνη

Αν και ακούγεται από μόνο του δύσκολο, είναι ένας τρόπος να δεις τον εαυτό σου μέσα στην πόλη. Μην το φοβηθείς. Θα κάνεις ο,τι θέλεις, θα πας όπου θέλεις και θα γνωρίσεις καλύτερα τη νέα σου πόλη. Περπάτησε στη γειτονιά σου για να ανακαλύψεις όλα τα κρυμμένα διαμαντάκια, αλλά περπάτησε και στην πόλη προκειμένου να δεις ο,τι δεν μπορείς, επειδή παίρνεις τα ΜΜΜ. Νιώσε τον ρυθμό της πόλης, φάε τοπικές λιχουδιές, δες τις βιτρίνες, πήγαινε σε μουσεία.

Διάβασε επίσηςΟδηγός επιβίωσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Μην προσπαθήσεις να γίνεις ένα με τους υπόλοιπους

Αν και ο πειρασμός θα υπάρξει, δεν είναι απαραίτητο να γίνεις "ένα" με τους κατοίκους της πόλης, δεδομένου ότι είσαι μια διαφορετική προσωπικότητα και είναι δύσκολο να νιώσεις σαν ντόπια. Η προσαρμογή είναι απαραίτητη, αλλά το να "αλλοιωθεί" ο χαρακτήρας σου όχι.

Βρες ένα στέκι

Μπορεί να είναι ένα μπαράκι, ένα βιβλιοπωλείο, ένα καφέ. Το να έχεις ένα σημείο στο οποίο σε γνωρίζουν είναι πολύ εύκολο να σε οδηγήσει στο να γνωρίσεις επιπλέον κόσμο.

Δες ακόμα3 λόγοι που θα σε πείσουν ότι πρέπει να ζήσεις στο εξωτερικό
featured photo: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.