Υπάρχουν τα κορίτσια που μιλάνε με όλο το σχολείο, χαιρετούν και από ένα γνωστό κάθε 10 μέτρα και μπαίνοντας σε ένα μαγαζί γνωρίζουν τους μισούς υπαλλήλους με το μικρό τους όνομα. Για αυτά τα κορίτσια το να φλερτάρουν είναι τόσο εύκολο όσο το να αναπνέουν. Και υπάρχουν και τα άλλα κορίτσια, που ντρέπονται να μιλήσουν και στο περίπτερο της γειτονιάς τους ή που δεν ξέρουν το όνομα του γείτονα. Για αυτά τα κορίτσια το dating είναι ένα μικρό μαρτύριο. Αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία, ας δούμε πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

  • Απαλλάξου από το άγχος

Το να βγαίνεις ραντεβού είναι διασκεδαστικό και ανάλαφρο και πρέπει να το αντιμετωπίζεις με την έλλειψη σοβαρότητας που του αρμόζει. Δεν είναι διαγώνισμα, δεν είναι τεστ αντοχής, είναι κάτι που το κάνεις αν και όταν θες με όποιον θες. Οπότε σιγουρέψου πως το παίρνεις χαλαρά και φρόντισε να το απολαύσεις. Ξέχνα την έννοια της τελειότητας, κανείς δεν είναι τέλειος και συνήθως τα πρώτα ραντεβού χωρούν αρκετή αμηχανία, αρκετές άβολες στιγμές, αρκετές γκάφες, που αργότερα τις θυμάσαι και γελάς. Προσαρμόσου στην ιδέα πως και αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα.

  • Φόρα κάτι που σε κάνει να νιώθεις άνετα

Οκ, ξέρω, μπορεί οι φίλες σου να βγαίνουν ραντεβού με look υπερπαραγωγή: τακούνια και μπούκλες και όλα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσεις τον ίδιο δρόμο. Ο λόγος που βγαίνεις με κάποιον είναι για να τον γνωρίσεις και ανακαλύψετε ο ένας τον άλλον. Αυτό λοιπόν προϋποθέτει να είσαι ο εαυτός σου και να νιώθεις 100% άνετα με την εμφάνισή σου. Η οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξεις περιμένοντας πως έτσι θα αρέσεις περισσότερο μας βρίσκει πλήρως αντίθετες. Αν μάλιστα μιλάμε για μια γνωριμία που θα πάει καλά και θα προχωρήσει σε κάτι παραπάνω από απλό dating δεν θα ήταν πολύ ξεκούραστο και εύκολο να έχεις δείξει εξ αρχής το πραγματικό σου πρόσωπο και όχι να κάνεις μικρές εκπλήξεις πραγματικότητας σε κάποιον που άλλη γνώρισε και άλλη βλέπει;

  • Κάνε back up θεμάτων συζήτησης

Καλό είναι να έχεις κατά νου μερικά θέματα για τα οποία μπορείς να μιλήσεις αρκετά. Μπορεί να είναι οι αγαπημένες σου σειρές, τα χρόνια των σπουδών σου, οι περσινές σου διακοπές σε camping. Σίγουρα κάτι που σε κάνει να χαλαρώνεις και να θες να μιλάς περισσότερο. Έτσι θα αποφύγεις αυτά τα άβολα κενά σιωπής που κοιτάς το κινητό σου με αμηχανία.

  • Γίνε πιο εφευρετική στη συζήτηση

Μη ρωτάς πράγματα που απαντώνται με ένα ναι ή ένα όχι. Για παράδειγμα αντί για το “έχεις αδέλφια;”, πες του να σου μιλήσει για την οικογένειά του. Κάνε περισσότερες ερωτήσεις πάνω σε ένα θέμα και άσε τη κουβέντα να σε πάει. Μην έχεις στεγανά στο μυαλό σου και προσπάθησε να μη κάνεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις γύρω από τη συζήτηση που διαδραματίζεται. Να είσαι απόλυτα παρούσα και να αφήσεις, έτσι για αλλαγή τον εαυτό σου να χαλαρώσει. Λίγα πράγματα είναι πιο γοητευτικά από μία διασκεδαστική γυναίκα.

featured photo: adquiereelexito.com