Προχωρώντας προς τα μέσα του 2021 και με την ελπίδα των εμβολίων και της εξόδου μας στη νέα έστω κανονικότητα, επιστρέφει και η ανάγκη μας να ντυθούμε και να βάλουμε το makeup μας για να νιώσουμε έτσι ότι παίρνουμε πάλι τις ζωές μας πίσω.

Πώς έχουν διαμορφωθεί οι ανάγκες μας όμως και τι διαφορετικό θα υπάρχει στον τρόπο που κάνουμε το makeup μας;

Ελαφριά και δροσερά foundations για ένα δέρμα φωτεινό και ενυδατωμένο

Μέσα στο 2020 είδαμε πως skincare is the new makeup. Η ανάγκη μας για βαριά foundations δεν υπήρχε πια αφού οι ελάχιστες έξοδοι που κάναμε ήταν και είναι πάντα με μάσκα. Άρα όλο και περισσότερες γυναίκες άρχισαν να φορούν ελαφριά foundations και tinted moisturizers με τα οποία καλύπτουν την ανάγκη τους για ομοιοχρωμία και με τα οποία νιώθουν το δέρμα τους να αναπνέει. Ακόμη και οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούσαν πολλά κρεμικά προϊόντα, έχουν αποκτήσει καθημερινές πρακτικές κρεμικής περιποίησης και άρα έχουν δει καλύτερα αποτελέσματα στο δέρμα τους, αλλά και πόσο πιο φρέσκο φαίνεται το πρόσωπο χωρίς ματ υφές και βαριά κάλυψη.

Το κραγιόν που λαχταράμε να ξαναφορέσουμε

Ακόμη και αυτές που δεν φορούσαν έντονα κραγιόν στην καθημερινότητά τους (αλήθεια, πόσες να ήταν αυτές στα τέλη 2019;!) λαχταρούν να φορέσουν πάλι χρώμα στα χείλη τους. Με τη διαφορά όμως ότι τα πολύ ματ οπάκ κραγιόν δημιουργούν μεγαλύτερη ένταση και «βάρος» στο μακιγιάζ, κάτι που μάλλον δεν χρειαζόμαστε πια. Glossy και σατινέ υφές στα χείλη θα κυριαρχήσουν μέσα στο 2021, ακολουθώντας την ανάγκη για ενυδάτωση που θέλουμε να διατηρήσουμε σε πρόσωπο και χείλη.

Color is the new neutral

Λίγο η παραμονή στο σπίτι για πολύ καιρό, λίγο που είχαμε χρόνο στη διάθεσή μας να πειραματιστούμε με το makeup, λίγο που θέλουμε χαρούμενα πράγματα για να φτιάχνει η διάθεσή μας, οι χρωματιστές σκιές ματιών ήρθαν για να μείνουν! Τα nudes είναι πάντα sexy (see what I did there?) αλλά το χρώμα είναι φωτεινό, είναι αισιόδοξο, είναι παιχνιδιάρικο και είναι ό,τι χρειαζόμαστε για το makeup μας και θα φορεθεί πολύ!

Φρύδια, φρύδια, φρύδια

Το σημείο του προσώπου που εκφράζει όλο το συναίσθημα, που περιγράφει τα μάτια, που είναι αναγνωριστικό των τάσεων κάθε δεκαετίας, είναι τώρα από τα δύο χαρακτηριστικά που είναι εμφανή όταν φοράς τη μάσκα σου. Αν δεν έδινες σημασία στον σχηματισμό των φρυδιών σου και στο makeup τους, τώρα θα το ξανασκεφτείς! Άφησέ τα πυκνά και μην τα βγάζεις, σίγουρα όμως φρόντισε να φαίνονται «τιθασευμένα». Ίσως και κολλημένα και βουρτσισμένα προς τα επάνω. Τα laminated brows είναι in γιατί χαρίζουν νεανικότητα στο πρόσωπο και ανεπιτήδευτη δεξιότητα.

Blush is the new contour

Αγκαζέ με το χρώμα στα μάτια έρχεται και το χρώμα στα μήλα του προσώπου σου. Και όχι μόνο στα μήλα, αλλά και στα ζυγωματικά. Και όχι μόνο στα ζυγωματικά, αλλά και κοντά στο makeup των ματιών σου. Με άλλα λόγια το high blush είναι η τεχνική που θα δώσει χρώμα στο δέρμα σου, θα σου χαρίσει την όψη «υγείας» και θα αντικαταστήσει τα χαραγμένα βαριά contouring που βλέπαμε ως τώρα. Την τιμητική τους έχουν τα πιο κοκκινωπά χρώματα, τα ροζ, φουξ αλλά και berry και όχι τόσο τα κοραλί και χρυσά. Τόλμησέ το!

featured photo: @gigibunny