Σπάνια σκεφτόμαστε πως η στάση του σώματός μας μπορεί να επηρεάσει την υγεία και τη ψυχολογία μας, οπότε εμείς θα σου δώσουμε τα κατάλληλα tips για να ενημερωθείς.

  • Σωστή θέση κεφαλιού

Τοποθέτησε τη καρέκλα σου στο ύψος που σου ταιριάζει έτσι ώστε το κεφάλι σου να μην γέρνει προς τα κάτω όσο δουλεύεις. Πρόσεξέ το ειδικά αν χρησιμοποιείς laptop. Η κατάλληλη θέση γι’αυτό δεν είναι πάνω στα πόδια σου, αλλά απέναντι σου, στο ύψος των ματιών. Έτσι κάνεις καλό στον αυχένα αλλά και όλη τη σπονδυλική σου στήλη.

  • Σωστή θέση ποδιών

Όσο κάθεσαι τα πόδια σου δεν πρέπει να κρέμονται στον αέρα, ούτε να κάθεσαι πάνω τους και φυσικά ούτε να κάθεσαι σταυροπόδι. Τα πόδια σου πρέπει να ακουμπούν το έδαφος ώστε το βάρος σου να κατανέμεται σωστά και να μην επιβαρύνεις τα γόνατα ή τη λεκάνη σου.

  • Ίσια πλάτη

Στο φώναζε και εσένα η μαμά σου ή μόνο η δική μου επέμενε να στέκομαι καμαρωτά στη καρέκλα σαν διευθύντρια πολυεθνικής; Σε κάθε περίπτωση η μητέρα είχε δίκιο. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αν περνάς πολλές ώρες καθισμένη, είναι να εφάπτεις τη πλάτη σου στη ράχη της καρέκλας και να στέκεσαι ίσια.

  • Σήκω και περπάτα

Όση δουλειά και να έχεις φρόντισε ανά 2-3 ώρες να κάνεις ένα μικρό break, να σηκώνεσαι και να περπατάς για λίγο. Αυτό θα βοηθήσει και το σώμα σου να ξεπιαστεί αλλά και το μυαλό σου να καθαρίσει και να φορτίσει μπαταρίες.