Κάθε φορά που βλέπω φίλη να χρησιμοποιεί μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, κάτι μέσα μου σπάει! Όταν κάποια λέει “ναι, κάθε βράδυ κάνω ντεμακιγιάζ…με μαντηλάκια” πραγματικά ταράζομαι! Γιατί να θέλεις να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;

Επειδή καταλαβαίνω ότι κάποιες διαβάζετε απορημένες… ναι, μπορεί κάποιες φορές να είναι χρήσιμα. Όπως για παράδειγμα για να καθαρίσεις το make up από τα χέρια σου ή για να φτιάξεις τη γραμμή του eyeliner που έχασε το δρόμο της ή ακόμη και για ντεμακιγιάζ σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη λύση. Φυσικά από το τίποτα είναι καλύτερα. Στην πραγματικότητα είναι σαν να κάνεις μπάνιο σε μπανιέρα με βρώμικο νερό! Τόσο απλό!

Τα μαντηλάκια δεν διαλύουν τα έλαια του προσώπου και το make up. Τα μετακινούν γύρω γύρω πάνω στην επιδερμίδα σου  μαζί με βακτήρια, σκόνη και ό,τι χημικά μπορεί να περιέχουν. Στη συνέχεια θα ακουμπήσεις στο μαξιλάρι σου και όλα αυτά θα μεταφερθούν και εκεί. Καταλαβαίνεις την συνέχεια; Μαύρα στίγματα, ακμή, ερεθισμοί και γήρανση.

Τα μαντηλάκια επίσης, όπως όλες γνωρίζουμε χρειάζονται πίεση και τριβή για να αφαιρέσουν έστω υποτυπωδώς το μακιγιάζ. Ειδικά για να φύγει η μάσκαρα και το eyeliner πρέπει να αποχαιρετήσεις και πολλές από τις βλεφαρίδες σου. Μην ξεχνάς επίσης ότι η ταλαιπωρία αυτή θα δημιουργήσει τις πρώτες λεπτές γραμμές και στη συνέχεια ρυτίδες.

Εάν αυτά δεν σε έχουν πείσει να χρησιμοποιείς κάτι πιο απαλό και αποτελεσματικό για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου, όπως έλαιο ή νερό καθαρισμού, τουλάχιστον διάλεξε ό,τι καλύτερο ποιοτικώς μπορείς να βρεις. Επίσης όταν τα χρησιμοποιείς ακούμπησέ τα στο πρόσωπό σου με τις παλάμες σου μετρώντας μέχρι το δέκα πριν αρχίσεις να ξεβάφεσαι. Στην τελική, κάνε και ένα ξέβγαλμα με αρκετό νερό.