Ο "Κήπος" έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα και ήταν μια καλλιτεχνική όαση

Ο «Κήπος» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα και ήταν μια καλλιτεχνική όαση

Ο "Κήπος" έκανε την πρεμιέρα του στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα ήταν μια καλλιτεχνική όαση. Ο Στέλιος Μάινας είναι ένας βετεράνος του Βιετνάμ με προβλήματα υγείας και άξεστους τρόπους. Η Κάτια Σπερελάκη είναι μια καθώς πρέπει και ελαφρώς "μη μου άπτου" γυναίκα με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Είναι δύο άνθρωποι που δεν βλέπεις με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να ταιριάξουν ή έστω να βρουν ένα κοινό πάτημα στις ζωές τους. Κι όμως, ξαφνιάζουν τους πάντες και πρώτους από όλους, τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Όλα στην παράσταση "Ο Κήπος" έχουν να κάνουν με την comfort zone

Ο Bruce Gooch στο έργο του και ο Δημήτρης Μυλωνάς στη σκηνοθεσία του αγγίζουν ένα ζήτημα καθημερινό, το οποίο αποκτά σημασία, μόνο αν του την αποδώσουμε. Όλα έχουν να κάνουν με την comfort zone. Τη δική μας και των ανθρώπων γύρω μας. Αυτό είναι το κρυφό μήνυμα της παράστασης. Οι συγκυρίες και η καθαρή τύχη έφερε κοντά δύο ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ. Πλέον είναι στο χέρι τους αν θέλουν να παραμείνουν σε κοινή τροχιά ή όχι.

Με φόντο τη μουσική της δεκαετίας του ‘70, οι δύο πρωταγωνιστές κάνουν μια γενναία προσπάθεια να ξεφύγουν από την ρουτίνα τους και την ησυχία τους για να γεφυρώσουν δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Στην πραγματικότητα ο "Κήπος" ξεκινά μια συζήτηση και δεν έχει να κάνει μόνο με τον έρωτα, αλλά και με τα στεγανά σημεία του κόσμου μας. Πολλοί από εμάς παρακαλάμε/ελπίζουμε για κάτι νέο στις ζωές μας. Στην πραγματικότητα, πόσο ανοιχτοί είμαστε στις αλλαγές; Αν εμφανιζόταν ξαφνικά μια ευκαιρία για αλλαγή θα την αρπάζαμε ή θα κλείναμε την πόρτα για να μη βγούμε από την ασφάλεια της καθημερινότητάς μας.

*Το Από Μηχανής Θέατρο σε συνεργασία με τη New Fangled Stages παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα τον «Κήπο». Θα φιλοξενήσει και την αγγλική παραγωγή του έργου με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Bruce Gooch και τη Lynn Voght. Οι Jon Osbaldeston και Jon D. Rydl θα σκηνοθετήσουν την αγγλική παραγωγή. Το τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε στο Από Μηχανής Θέατρο για πρώτη φορά, στις 29/11, 6/12 & 13/12.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.