Αν η καραντίνα μας έμαθε ένα πράγμα για την ευεξία, αυτό είναι ότι για να πετύχουμε τους fitness στόχους μας δε χρειάζεται ούτε να σπαταλήσουμε πολλά χρήματα, ούτε να καταφύγουμε σε εξεζητημένες μεθόδους, ούτε να προσλάβουμε την personal trainer της Madonna, ούτε να ξοδέψουμε άπειρο χρόνο.

Στην πραγματικότητα, τα συστατικά που χρειαζόμαστε είναι θέληση, συνέπεια και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να γυμναστούμε από το σπίτι. Εύκολα, άνετα, ανά πάσα ώρα και στιγμή και εντελώς δωρεάν.

Ιδού λοιπόν τι θα χρειαστείς για παραμείνεις fit κατά τη δεύτερη φάση του lockdown.

Ένα ματ γιόγκα

Στην πραγματικότητα, ο fitness εξοπλισμός σου δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί πλήρης χωρίς ένα ματ γιόγκα. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις μιας και πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες σου για σχεδόν οποιοδήποτε workout θελήσεις να κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου – από γιόγκα μέχρι πιλάτες και barre.

Βαράκια

Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις συγκεκριμένες ασκήσεις ή για να αυξήσεις την ένταση ενός πιο απλού workout που δεν περιείχε αντιστάσεις. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις ασκήσεις βλέποντας τηλεόραση, διαβάζοντας ή μελετώντας ώστε να μην νιώθεις ότι παραμένεις αδρανής.

Σχοινάκι

Αν δεν σου το έχουν πει δεν το βάζεις με το νου σου. Κι όμως το σχοινάκι είναι από τις καλύτερες cardio προπονήσεις. Απλά προσπάθησε να το εντάξεις στο πρωινό σου workout γιατί τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες η χρήση του δεν θα εκτιμηθεί και πολύ από τους γείτονες (εκτός ίσως και αν μένεις στον πρώτο).

Λάστιχα αντιστάσεων

Όπως και τα βαράκια, τα λάστιχα αντιστάσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για συγκεκριμένες ασκήσεις είτε απλά μια στιγμή που δεν κάνεις τίποτα το ιδιαίτερο. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα χρησιμοποιήσεις – το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τα βαρεθείς.

Το κατάλληλο outfit

Δεν θεωρείται ακριβώς εξοπλισμός αλλά θα συμφωνήσεις ότι του αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα. Γιατί ακόμη κι αν μπορείς να γυμναστείς περίφημα με τις πιτζάμες σου, ένα ωραίο outfit θα αναβαθμίσει τη διάθεσή σου και θα σου δώσει ένα extra κίνητρο.

Και 1 πράγμα στο οποίο δεν αξίζει να επενδύσεις

Για πολλούς θεωρείται ο απόλυτος fitness εξοπλισμός, όμως στην πραγματικότητα τα ρολόγια/ηλεκτρονικές συσκευές που καταμετρούν πόσες θερμίδες καίμε δεν είναι και τόσο καλή επένδυση.

Έχε υπόψιν σου ότι ο μεταβολικός ρυθμός δεν είναι ίδιος για όλους. Οι θερμίδες που καίμε είναι συνάρτηση του φύλου, της ηλικίας, του ύψους, του βάρους, της φυσικής μας δραστηριότητας αλλά και άλλων παραγόντων που δεν είναι το ίδιο εύκολο να εκτιμηθούν, όπως η ακριβής σύσταση του σώματος (νερό, λίπος, άλιπη μάζα κτλ) και λοιποί γενετικοί παράγοντες. Συνεπώς ο εν λόγω υπολογισμός καθίσταται πολύ πιο πολύπλοκος και για να θεωρηθεί αξιόπιστος θα πρέπει να είναι εξατομικευμένος.

Πριν λοιπόν δώσεις τα λεφτά σου για να αγοράσεις κάτι αντίστοιχο, σκέψου το δεύτερη φορά. Σίγουρα μπορείς να βρεις πιο χρήσιμα πράγματα για να επενδύσεις.

featured photo: Twenty20.com