Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που νιώθεις εκεί που δεν το περιμένεις. Εκεί που πίνεις αμέρημνος τον καφέ σου ή εκεί που κάθεσαι στην διπλανή θέση του αεροπλάνου δίπλα σε κάποιον που πάτε ταξίδι για πρώτη φορά μαζί. Είναι στο πρώτο τηλεφώνημα, στην πρώτη βλακεία που θα κάνεις, στο πρώτο ‘δε μπορώ να φάω σουβλάκι μπροστά του, ρε’. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το κρύψεις από κανέναν.

Γιατί λάμπεις, χαμογελάς και κοιτάς γύρω σου χωρίς στην πραγματικότητα να βλέπεις προς εκείνη την κατεύθυνση. Το έχεις νιώσει κι εσύ, το έχω νιώσει και εγώ. Είναι εκείνο που στην αρχή είναι τέλειο και μετά δεν είναι πια. Είναι σαν τον βήχα που είχες και μετά σου περνάει. 

Με αφορμή λοιπόν, το #VixaEixa της Lanes, βρήκα όλα τα κοινά που μπορεί να έχουν αυτές οι δύο καταστάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου.

Όπως το να είσαι στο θέατρο και δεν μπορείς να κρατήσεις τον βήχα σου αλλά πρέπει και υποφέρεις λίγο, έτσι και στον έρωτα είστε στη συναυλία και δεν μπορείς να μην κοιτάξεις δίπλα αλλά πρέπει και υποφέρεις λίγο περισσότερο απ’ τον βήχα. Γιατί ο βήχας μοιάζει να είναι ανθρώπινος, λογικός, αναμενόμενος, υποφερτός απ’ όλους. Ο έρωτας όμως;

Ο έρωτας ξεκινάει με ένα μόνιμο άγχος. Τι νιώθω τώρα; Με θέλει; Βασικά, τον θέλω; Κι αν μετά σταματήσω να τον θέλω; Τι κι αν δεν μπορώ να φύγω; Και συνεχίζεις. Συνεχίζεις να μην μπορείς να φας το σουβλάκι σου, να κάθεσαι περίεργα στο μπαρ που είστε, να μιλάς λίγο πιο δυνατά από το κανονικό.

Στον βήχα το άγχος είναι το ίδιο. Λίγο λιγότερο αλλά υπάρχει. Το ‘κι αν αρρωστήσω;’ είναι φυσικό. Το ‘αν δεν μου περάσει ποτέ;’, όχι. Δεν είσαι σίγουρος τι σου συμβαίνει, αν όντως αρρωσταίνεις ή είναι απλώς είναι ένα μπούκωμα που θα φύγει. Δεν είσαι σίγουρος για τίποτα πια.

Το χειρότερο κοινό συναίσθημα όμως, που έχουν ο βήχας και ο έρωτας είναι η αίσθηση του να μην θυμάσαι πως ένιωθες πριν. Πως ήταν η ζωή σου πριν σε πονέσει ο λαιμός σου ή η καρδιά σου. Εκείνο που δεν εκτιμούσες πριν ερωτευτείς και εκείνο που δεν εκτιμούσες όταν μπορούσες πριν αρχίσει να πονάει ο λαιμός σου. Το να μπορείς να αναπνεύσεις κανονικά.

Μόνο που στην δική μας περίπτωση, η Lanes μπορεί να σου κόψει τον βήχα. Τον έρωτα μπορεί να στον κόψει κάποιος;