Αν με ρωτούσαν ποιον άνθρωπο έχω αγαπήσει περισσότερο στον κόσμο, θα πω τον μπαμπά μου. Ο μπαμπάς μου έφυγε από τη ζωή πριν 9 μήνες, αλλά δεν έφυγε στιγμή από το μυαλό μου.

Γεννήθηκα ως παιδί αγνώστου πατρός. Ο μπαμπάς μου με υιοθέτησε κι έτσι έγινα το παιδί του καλύτερου πατρός. Όπως νιώθει και πρέπει να νιώθει κάθε παιδί. Ο μπαμπάς μου ήταν όλα όσα περιγράφει μέσα στο βιβλίο της η Soosh, η καλλιτέχνης από μια χώρα της Ευρώπης που δεν υπάρχει πια, και δάκρυσα σε κάθε σελίδα, με κάθε σκίτσο και με κάθε ανάμνηση που μου ξύπνησε. Γιατί ειδικά αν είσαι κορίτσι, ξέρεις πως η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή είναι ο πατέρας σου.

Επειδή ο μπαμπάς σου θα είναι για πάντα ο υπέροχος αυτός τύπος που σε αγαπάει πολύ, σε έμαθε τα πιο χρήσιμα πράγματα και σε προστάτευε απ’ όλα τα κακά.

Ο τεράστιος μπαμπάς της Soosh είναι ακριβώς όσο μεγάλος βλέπαμε όλες τον μπαμπά μας μικρές. Τότε που μας έβαζε στους ώμους του και μπορούσαμε να κοιτάμε όλο τον κόσμο από ψηλά. Τότε που μας έκανε βόλτες, γελούσαμε πολύ μαζί και δε φοβόταν να τσαλακωθεί για εμάς. Θυμάμαι πόσες φορές ο δικός μου μπαμπάς όσο κουρασμένος κι αν γυρνούσε από τη δουλειά του έβγαζε τη στολή και έπαιζε μαζί μου ολόκληρες ώρες μέχρι να κουραστώ και να μου πει μια ιστορία από την ελληνική μυθολογία για να κοιμηθώ. Δεν κοιμόμουν ποτέ εγώ πρώτη, πάντα εκείνος, αλλά τον ξυπνούσα για να μου πει κι άλλη. Και ξυπνούσε. Και μου έλεγε. Και έκανε μαζί μου όσα πράγματα ήθελα με τεράστια υπομονή και χωρίς να διαμαρτυρηθεί ποτέ. Και όταν ήμουν στεναχωρημένη έβρισκε τον καλύτερο τρόπο να με παρηγορήσει και να περάσουν όλα.

Για τον κάθε μπαμπά εκεί έξω που ήξερε τι να σου φέρει από το περίπτερο, που σε μάθαινε νέα πράγματα και θυμόταν μαζί σου πράγματα που είχε ξεχάσει, που σε έπαιρνε αγκαλιά και ένιωθες ότι δεν μπορούσε μια να σε πειράξει κανείς, που καμιά φορά δεν ακολουθούσε πιστά τους κανόνες σαν την μαμά, αλλά τους έσπαγε κι αυτό είχε πολύ πλάκα, που μπορεί να μην είχε ιδέα από μπαλέτο αλλά σε καμάρωνε κάθε φορά που του έδειχνες στο σπίτι τι έμαθες στη σχολή και που όταν ήσουν μαζί του ένιωθες ότι είσαι τόσο δυνατή που μπορείς να αγγίξεις τα αστέρια.

Για τον κάθε τέτοιο τέλειο μπαμπά είναι γραμμένο το βιβλίο “Ο μπαμπάς μου” από τις εκδόσεις Φουρφούρι. Και το διάβασα με δάκρυα χαράς και συγκίνησης στα μάτια γιατί είναι συγκλονιστικά αληθινό. Θα το διαπιστώσεις όταν το πάρεις στα χέρια σου τόσο με τα υπέροχα κείμενα όσο και με την τέλεια εικονογράφησή του.

Το βιβλίο “Ο μπαμπάς μου” μπορεί να είναι γραμμένο για παιδιά, αλλά θα σε συγκινήσει όσο χρονών κι αν είσαι. Ειδικά αν είσαι μεγάλη και σου λείπει πολύ ο μπαμπάς σου, νιώθεις ότι θα ήθελες να είναι τώρα εδώ γιατί θα σου έδινε τη λύση που αναζητάς, αφού όλα μαζί του έδειχναν δυνατά. Η Soosh διάβασε την καρδιά όλων των κοριτσιών του κόσμου, έγραψε και ζωγράφισε όλα όσα νιώθουμε για τους μπαμπάδες μας και τα έκανε αυτό το βιβλίο.