“Γειά σας , με λένε Αντώνη, γεννήθηκα τον Ιούλιο του 79’ και μεγάλωσα στην Κώ (είμαι Καρκίνος με Ζυγό) και όταν με το καλό αποφάσισα να σπουδάσω σε δραματική σχολή, στα 20 μου, είπα στους γονείς μου, μάνα, πατέρα φεύγω! Πάω να γίνω ηθοποιός!”, είπε μόλις του ζήτησα να μου μιλήσει λίγο για τον εαυτό του. Έτσι, έμαθα μερικά βασικά -όπως το ζώδιό του και το νησί καταγωγής του- και ύστερα αποφάσισα να προσθέσω το εξής: Τον Αντώνη Παπαηλία μπορεί να μην τον ξέρεις με το μικρό του, αλλά σίγουρα τον ξέρεις λόγω της τελευταίας του δουλειάς στο πλευρό του Τόνι Σφήνου ως Λόλα. Ως την αγαπημένη σου περσόνα της νυχτερινής ζωής της Αθήνας.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τζέμης
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τζέμης

Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις να κάνεις μιμήσεις;

Αυτό με τις μιμήσεις ήταν κάτι που μας βγήκε απο την μέχρι τώρα 7χρονη συνεργασία μου με τον ένα και μοναδικό Toni Sfino! Μου είπε σε κάποια φάση θές να δοκιμάσουμε να κάνουμε ένα κομμάτι αφιερωμένο στη Μαρινέλλα; Λέω, ‘Ναι, φυσικά γιατί τα τραγούδια της είναι αγαπητά σε όλους μας’, έτσι λοιπόν φτιάξαμε ρούχα.. μαλλιά…κάναμε πρόβες πολλές και το αποτέλεσμα μας άρεσε.. και στον κόσμο απο κάτω…τους βλέπω! Επίσης, θα ήθελα να πώ από τη μεριά μου ότι δεν είναι ακριβώς μίμηση, θα έλεγα αναφορά, μιμήσεις κάνει ο Ζαχαράτος και σαν το Ζαχαράτο δεν μπορέι κανείς! Σαν την Χαλκιδική και αυτός.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις την Άννα (Βίσση) και την Μαρινέλλα;

Είναι αρκετά δύσκολα όλα. Φοβάμαι και το παραμικρό λάθος. Δεν θέλω να πούν ότι κάτι δεν τους αρέσει! Γι’ αυτό και το δοκιμάζουμε πολλές φορές μέχρι να έρθει σε ένα επίπεδο όμορφο! Με αγάπη και καλή δουλειά και ταπεινότητα όλα είναι ωραία!

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τζέμης
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τζέμης

Υπάρχει κάποιο κομμάτι (ή κάποιος χαρακτήρας) ο οποίος να σε δυσκόλεψε περισσότερο απ’ όλους, μα στο τέλος να άξιζε;

Φυσικά, ο τωρινός μου ρόλος είναι οτι πιο απαιτητικό έχω κάνει. Δεν είναι εύκολη η Λόλα είναι τρελή! Έχει άπειρα ρούχα , πολύ μακιγιάζ και χοροπηδάει συνέχεια!

Πως κατέληξες ως Λόλα;

Όχι δεν κατέληξα, θα έλεγα τιμή μου είναι που αυτός ο ρόλος κρατάει 7 σεζόν! Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες παραστάσεις έχουμε κάνει πραγματικά!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι πάνω της;

Όντας τρελή κάνει πολλά και διάφορα αλλά όταν έρχεται η στιγμή για να πεί καμιά μπαλάντα εκεί μπορεί να σοβαρευτεί και να γίνει χαμούλης !με τγην καλή έννοια!

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τζέμης
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τζέμης

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στην συνεργασία σου με τον Σφήνο και τι είναι αυτό που ίσως να άλλαζες;

Μου αρέσει η τρέλα και η ένεργεια του που εύκολα μεταφέρεται στους απο κάτω! Και ακόμη πιο αγαπημένο μου σημείο είναι το φινάλε…. Η παρουσίαση, το χειροκρότημα! Το χειροκρότημα είναι συγκινητικό, ευτυχώς γίνεται στο τέλος και δεν κλείνει η φωνή απο τη συγκίνηση! Δεν θα άλλαζα ΤΙΠΟΤΑ!

Πιστεύεις ότι για να καταφέρεις να μιμηθείς καλά κάποιες περσόνες πρέπει να το έχεις ή μπορείς να το μάθεις στην πορεία;

Και τα δύο. Θέλει πολύ δουλειά όμως!

17016968_1306561389379080_6497408747707700767_o

Υπάρχει κάποιος από τον οποίο και αντλείς τις μεγαλύτερες επιρροές στη δουλειά σου;

Όχι, δεν έχω. Ό,τι κάνω το κάνω μόνος μου και με την τρέλα που κουβαλάω μέρα νύχτα! Δέχομαι όμως, διορθώσεις για καλύτερο αποτέλεσμα πάντα!

Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στη δουλειά σου;

Πέρα από ότι κάθε παράσταση έχει κάτι διαφορετικό, ξέρεις ταξιδεύουμε και πολύ! Τρελαίνομαι για ταξίδια , καινούρια μέρη και ανθρώπους! Εξαιρετικά όλα!

17198131_10155106794448708_765484230_n

Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να ακολουθήσει μια καριέρα σαν την δική σου;

Πολύ δουλειά , πολύ υπομονή, να είναι ταπεινός όπως και αν έρθουν τα πράγματα. Με αυτά τα 3 όπλα πιστεύω πως κάποιος μπορεί να πάει μπροστά!

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τζέμης
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τζέμης