Λίστα του σούπερ-μάρκετ, τα κιλά μου, στίχοι και αγαπημένα quotes που κρατάω για captions στο Instagram, είναι μόνο μερικά από όσα θα βρεις γραμμένα στα notes του κινητού μου.

Και φυσικά δεν τα βλέπει κανείς, αφού έχω φροντίσει να ανοίγουν με δακτυλικό αποτύπωμα, φωνητική αναγνώριση, κωδικό και eye recognition technology. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να ανοίγουν και με δείγμα από το dna μου.

Και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω αναρωτηθεί γιατί.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να κρατάω κλειδωμένες μερικές σημειώσεις; Μερικά notes; Ίσως γιατί αντιπροσωπεύουν το χάος που συμβαίνει στο κεφάλι μου. Ίσως γιατί εκεί κρατάω κρυμμένα τα ‘’nudes των σκέψεων’’ μου.  Είναι το ψηφιακό μου ημερολόγιο και η έφηβη μέσα μου επιμένει να το κρύβει κάτω από το κρεββάτι σε ένα κουτί από παπούτσια.

Ίσως ο λόγος που θέλουμε να κρατάμε μυστικές τις σημειώσεις απόρρητες και μυστικές είναι γιατί ούτε εμείς οι ίδιοι δεν πολυθυμόμαστε τι γράφουμε εκεί και είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι ντροπιαστικό θα ξετρυπώσουμε αν ψάξουμε.

‘’Μην ξεχάσεις σακούλες για το καλαθάκι του μπάνιου’’, ‘’Να ψάξω τις θερμίδες του κουλουριού που έφαγα σήμερα’’, ‘’Και τις θερμίδες από τα μπισκότα βρώμης’’.

Βέβαια τα Notes είναι και εν μέρει ο προσωπικός μας 24ωρος ψυχολόγος. Άλλωστε το να γράφεις τις σκέψεις σου είναι από μόνο του κάτι πολύ θεραπευτικό και απελευθερωτικό. Ειδικά αν το βγάλεις από μέσα σου και μετά πατήσεις το delete. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι ψυχολόγοι, που συνιστούν στους ασθενείς τους τη χρήση της εφαρμογής Notes. Eίναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος καταγραφής των σκέψεων, ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνουν.

Η καταγραφή δύσκολων στιγμών μπορεί να βοηθήσει δίνοντας ένα πολύτιμο μάθημα, ενώ η καταγραφή όμορφων στιγμών ή επιτυχιών μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση της τάσης ορισμένων ανθρώπων να θυμούνται μόνο τις αρνητικές στιγμές από τις μέρες τους.

Εσύ τι έγραψες σήμερα στα notes;