Νοτ ρεντι, συναισθηματικά, νοητικά. Νοτ ρέντι σε όλα μας. Δεν πρόλαβα να ετοιμαστώ, να πλύνω τα πιάτα, να βάλω σκούπα, δεν πρόλαβα να σε ερωτευτώ, δεν πρόλαβα να σε ξεχάσω. Δεν πρόλαβα να ξεχάσω αυτό που έφυγε, ας το δοξάσω τώρα, γιατί τότε που το είχα γκρίνιαζα.

Ένα μπέρδεμα και δε βρίσκεις άκρη. Δε μπορώ, δεν προλαβαίνω, δε θέλω. Νοτ ρέντι. Μάλλον μου ακούγεται περισσότερο σαν αναβολή της ζωής, γιατί δεν κατάλαβες ότι η σημερινή μέρα δε θα έρθει ξανά, γιατί δεν κατάλαβες ότι δεν πρέπει να περιμένεις εκείνο το ταξίδι που είναι σε δύο μήνες για να ζήσεις. Γιατί λες δεν είμαι έτοιμος για αυτό το βήμα και απλώς δεν πηδάς. Γιατί; Κατάλαβα ότι μαζί με τον καιρό που περνάει αλλάζουν και οι συνήθειες και δεν ξέρω αν θέλει σαράντα μέρες ή τέσσερα χρόνια για αυτό, απλώς ξέρω ότι αν δεν τις αλλάξεις δεν πρόκειται να περάσουν ούτε οι μέρες ούτε τα χρόνια που χρειάζεται.

Το νοτ ρέντι είναι στάση ζωής. Είναι σαν μια αρρώστια μιας κοινωνίας που σε πιέζει να πας πιο γρήγορα από αυτήν για να είσαι μπροστά, για να είσαι καλός. Είναι σαν αυτόν που δε σου απάντησε στο μήνυμα γιατί μάλλον δεν ήταν έτοιμος ή σαν εσένα που έκανες το ίδιο. Και ας μην είσαι έτοιμος, τον καιρό δεν τον ενδιαφέρει, αυτός περνάει. Ίσως και να εκπλήξεις τον εαυτό σου, αν του δείξεις ότι τελικά γίνεται να είσαι έτοιμος, να ξέρεις τι θέλεις, γίνεται να ξέρεις γιατί το θέλεις και να ξέρεις ότι το νοτ ρέντι δε σε πάει και πολύ μπροστά.

Ίσως να πρέπει να είμαι και λίγο περισσότερο έτοιμη τελικά και ας μην είμαι και καθόλου. Έτοιμη εννοώ. Κάτι του τύπου, one day or day one.