Αυτή η μανιταρόπιτα από το Cookbloggr σου εγγυόμαστε πως θα είναι η πιο νόστιμη και κρεμώδης μανιταρόπιτα που έχεις φάει ποτέ.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@cookbloggr)

Υλικά για ένα ταψί 24εκ.:

1 φύλλο σφολιάτας

500 γρ. μανιτάρια λευκά

1 κρεμμύδι ξερό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά μικρή

6 φέτες μπέικον

200 γρ. κρέμα γάλακτος light

1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες

200 γρ. μοτσαρέλα

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι-Πιπέρι

Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Ελαιόλαδο 3 κ.σ

1 κ.γ βούτυρο

1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό

1 κρόκος αυγού και 3 κ.σ γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι τοποθέτησε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μπέικον και το σκόρδο. Όταν εξατμιστούν τα υγρά σβήσε με το κρασί. Μετά από 2’ λεπτά περίπου πρόσθεσε το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Άφησε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Προθεέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και βουτύρωσε ένα ταψί. Κόψε στη μέση τη σφολιάτα και τοποθέτησε το ένα κομμάτι στο ταψί για να δημιουργήσεις μία βάση. Στο τηγάνι πρόσθεσε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακάτεψε. Τοποθέτησε το μίγμα στο ταψί και από πάνω πρόσθεσε το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας. Βρέξε με λίγο νερό το ταψί και πίεσε με τα δάχτυλα να κολλήσει η σφολιάτα. Κόψε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω ότι περισσεύει από τη σφολιάτα. Με ένα πινέλο πέρασε την επιφάνεια της σφολιάτας με τον κρόκο και το γάλα και ψήσε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

featured photo και περισσότερες συνταγές:  Cookbloggr