Το no makeup look δεν είναι το look που πετυχαίνεις μένοντας άβαφη. Ονομάζεται no makeup” look, γιατί, ενώ στην πραγματικότητα έχεις βαφτεί ελαφρώς, δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις βαφτεί καθόλου. Ο όρος αυτός εκφράζει ουσιαστικά την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς. Φυσικά μπορείς να πεις «Μα, αν θέλω να πετύχω ένα no makeup” look, απλώς δε θα βαφτώ». Και η απάντηση θα είναι «Φυσικά. Αν δείχνεις σαν την Brooke Shields στο Blue Lagoon, όταν σηκωθείς από το κρεβάτι, τότε, εννοείται, μη βαφτείς».

Δυστυχώς όμως δε μπορεί το δέρμα μας να είναι πάντα καθαρό, ξεκούραστο, χωρίς στίγματα ή μαύρους κύκλους, και εδώ είναι που έρχεται να σε σώσει το αγαπημένο σου “no makeup”  look. Η συγκεκριμένη τάση είναι ιδανική για το home office, καθώς δε θέλεις να είσαι υπερβολικά βαμμένη, όταν δουλεύεις από το σπίτι, αλλά και γενικά, όταν δε θέλεις να βαφτείς πολύ και στοχεύεις σε ένα πολύ διακριτικό και καθημερινό make up.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)

Επιπλέον, χρειάζεσαι πολύ λίγα καλλυντικά, καθώς δουλεύεις κυρίως με προϊόντα βάσης σε φυσικές αποχρώσεις, όπως το nude και τις γήινες αποχρώσεις.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alicia Keys (@aliciakeys)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaike (@jaikemarie)

Χρησιμοποιώντας ελαφριά βάση, όπως μια πούδρα ή μια BB/CC-Cream, ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου χωρίς να την επιβαρύνεις και καλύπτεις μικρές ατέλειες ή γυαλάδες. Στη συνέχεια τονίζεις ελαφρώς τα φρύδια, τα μάτια και τα ζυγωματικά σου, ακολουθώντας πάντοτε τις φυσικές γωνίες του προσώπου σου και χωρίς να ξεφεύγεις από την παλέτα σου με τις φυσικές αποχρώσεις. Μια τελευταία πινελιά είναι ένα διαφανές lip gloss ή lip balm, για να δείχνουν τα χείλη σου υγιή και ενυδατωμένα.

Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ανοιχτό nude μολύβι χειλιών και να σχεδιάσεις ένα διακριτικό περίγραμμα χειλιών. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνουν τα χείλη σου πιο γεμάτα. Αν έχεις φακίδες, μην προσπαθήσεις να τις καλύψεις. Αντιθέτως ανάδειξέ τις όπως το κάνουν η Adwoa Aboah και η Zoë Kravitz.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adwoa Aboah (@adwoaaboah)

featured photo: freepeople.com