Η σειρά της HBO που έφερε τη δροσιά στο φετινό καλοκαίρι μας. Η μίνι σειρά που μας έκανε να δούμε 6 ωριαία επεισόδια σ ένα βράδυ. Θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια και επικεντρώνεται σ έναν φοιτητή που ζει στη Νέα Υόρκη, τον Ναζ, ο οποίος κατηγορείται οτι σκότωσε μια γυναίκα την οποία είχε συναντήσει το προηγούμενο βράδυ.

Και τώρα συνέχισε μόνο εφόσον έχεις φτάσει μέχρι το πιο πρόσφατο επεισόδιο. Αλλιώς αναζήτησε την, δες την και μετά μπορείς να διαβάσεις και το παρακάτω. 

naz

Έχουμε ένα κορίτσι που έχει δολοφονηθεί και έχουμε και έναν βασικό ύποπτο. Έχουμε τρεις μάρτυρες, μια γάτα και κάμποσους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Ποιος σκότωσε την Andrea Cornish; Κάτι που μέχρι τώρα μόνο η γάτα της το γνωρίζει. Μέχρι τότε όλοι οι υπόλοιποι είναι ύποπτοι. Ιδού γιατί:

Αυτός που υποπτευθήκαμε όλοι: Duane Reade 

Θα ήταν πολύ προφανές αλλά δεν μπορώ να μη τον βάλω στους πρώτους υπόπτους. Αρχικά σε κάνει δύσπιστο το γεγονός της τελευταίας του ματιάς στον Ναζ, ότι οτι φίλος του Trevor, δεν τον ανέφερε ποτέ και πως στο 6ο επεισόδιο έφυγε τρέχοντας όταν κατάλαβε πως κάποιος ήξερε για εκείνη τη βραδιά. Η αποκάλυψη ότι ο Duane έχει αδυναμία στα μαχαίρια το κάνει πάλι προφανές. Γενικά πολύ προφανές όλο.

silent-african-american

Αυτός που έκρυψε κάτι: Trevor Williams

Περπατούσε με τον Duane, συνάντησαν το ζευγάρι πριν μπουν στο σπίτι και είναι εκείνος που έκανε προσβλητικά σχόλια στον Naz. Αργότερα ο Trevor επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος κάποιες ώρες μετά και ταραγμένος άθελα του έγινε μάρτυρας στην υπόθεση αποκρύβοντας ότι ήταν με τον Duane.

a951d7a0-460e-0134-17c2-060e3e89e053

Ο θετός της πατέρας: Don Taylor

Πάλι στο 6ο επεισόδιο ο λογιστής της Andrea στον John Snow λέει πως ο πατέρας της θα μπορούσε να είναι ύποπτος. Τον περιγράφει ως προικοθήρα προσωπικό γυμναστή και εξηγεί πως ήθελε να πάρει τη μισή περιουσία της μητέρας της μετά το θάνατο της. Σύμφωνα με τον λογιστή η Andrea είχε πει στον λογιστή το ”μόνο πάνω από το σώμα μου”, μιλώντας για τη διεκδίκηση της περιουσίας.

father

Ο λογιστής: Ray Halle

Κι αν ο λογιστής το οργάνωσε με τον θετό πατέρα;

Screen Shot 2016-08-13 at 12.44.29 AM

Ο ντίλερ

Ο John Stone τον αναζήτησε. Δεν είχε πάρει τα χρήματα του από την Andrea. Όσο κι αν εσύ δεν πιστεύεις ότι ένα βαποράκι θα σκότωνε για να πάρει τα λεφτά του τόσο ο δικηγόρος του Νaz θέλει να εξετάσει σαν ενδεχόμενο.  Και τελικά ποιός είναι ο προμηθευτής του;

dealer

Ο συγκρατούμενος Freddy 

Ο Freddy ο συγκρατούμενος που ελέγχει με τον δικό του τρόπο τις φυλακές θα μπορούσε να είναι ύποπτος; Είναι αυτός ο προμηθευτής; Θα μπορούσε να βάλει τον Duane Reade να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αντί για εκείνον; Γιατί τον πήρε υπό την προστασία του; Επίσης ο Freddy είναι από το Queens όπως και ο Don. Και αν ο Don προσέλαβε τον Freddy για τη δολοφονία της γυναίκας του και τώρα πρέπει να ξεπληρώσει με την υπόλοιπη περιουσία. Ζαλίστηκα.

Freddy

Κάπου υπήρξε και ένας περίεργος οδηγός σ ένα βενζινάδικο

Γιατί όχι δηλαδή;

driver

Ο γείτονας

Ήταν ο πρώτος που είδε τον Νaz να τρέχει μακριά από το σπίτι. Γιατί όμως ήταν ξύπνιος και κοίταζε το σπίτι της Andrea; Ακόμα, σε κάποιο σημείο φαίνεται ότι ήξερε ήδη πως η πίσω πόρτα του σπιτιού δεν έκλεινε καλά. Και γιατί κανείς δεν τον ρώτησε ποιά ήταν μέχρι σήμερα η επαφή του με την νεαρή απέναντι από το σπίτι του;

neighbor

Eνας μυστήριος τύπος με μηχανή που βρέθηκε το πρωί δίπλα στον Naz

Βρέθηκε δίπλα του φορώντας κράνος. Κοίταξε το ματωμένο μαχαίρι. Δεν θα το αφήσω εκτός μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Όπως έλεγε και ο Mulder ”να μην εμπιστεύεσαι κανέναν μέχρι να βρεθεί ο ένοχος”.

Cyclist

Το κορίτσι σκηνοθέτησε τον θάνατό του

Κι αν δεν ήταν η ίδια στο κρεβάτι; Και αν θέλησε να αυτοκτονήσει. Εξάλλου εκείνη ήταν που είπε ”Δεν θέλω να είμαι μόνη μου απόψε”. Θυμάσαι τον Don να μη δέχεται ότι είναι αυτή όταν πρωτοείδε τις φωτογραφίες στην αναγνώριση ε;

Andrea

Ο Naz

Όπως δε θυμάται πως βρέθηκε στο τραπέζι της κουζίνας έτσι δεν θυμάται και να την σκότωσε. Το καλό παιδί που πιστεύεις από την αρχή ότι είναι -και όλοι μας-, ο καλός φοιτητής με την ήσυχη οικογένεια κρύβει μέσα του έναν δολοφόνο. Όπως όλοι μας φίλε μου.

night of

Άφησα έξω τον John Stone, την Chandra και τη γάτα. Και τον Κινέζο θεραπευτή. Επίσης άφησα απέξω όλους τους ερευνητές. Δεν έχω ακόμα υπολογίζει τον φίλο του Naz, τον Amir, γιατί ακόμα δεν έχουμε κάποιο στοιχείο εναντίον του.

Η τελική μου θεωρία του εμπλέκει όλους εκτός του Naz.