Αγόρι, ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου που πρέπει να κοιτάξεις την ντουλάπα σου “κατάματα” και να πάρεις κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις για εσάς τους δύο. Φέτος μπορεί να γίνει η χρονιά σας αν ξεκινήσετε με θετική σκέψη, εσύ δηλαδή. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη στην αρχή της σεζόν, ο Ιανουάριος είναι ο κατάλληλος μήνας μιας και είναι εποχή για ξεκαθαρίσματα και νέα ξεκινήματα!

731341ad96ade7ca33c48336977fe785

Ξεκαθάρισμα

Αρχικά πρέπει να δεις και να ξεκαθαρίσεις ποια ρούχα σου αρέσει να φοράς, ποια ρούχα δηλαδή σε βολεύουν στην καθημερινότητα σου και δεν τα αποχωρίζεσαι ποτέ. Τα εντόπισες; Τώρα βγάλε τα από την ντουλάπα και τοποθέτησέ τα σε ένα σημείο. Τώρα κοίτα τι έμεινε πίσω. Είναι προφανώς τα πιο παλιά σου ρούχα που πλέον δε φοράς είτε ρούχα που αγόρασες πάνω σε παρόρμηση ή σου αγόρασαν και πλέον είναι μόνιμοι κάτοικοι της ντουλάπας σου. Ξεχώρισε σε ποια από αυτά θα έδινες μια δεύτερη ευκαιρία και τα υπόλοιπα κανόνισε είτε να τα χαρίσεις είτε να τα πετάξεις αν είναι πολύ φθαρμένα. Εδώ θα πρέπει να είσαι αρκετά σκληρός. Μπορεί να είσαι συναισθηματικά δεμένος με το jean της εφηβείας σου ή να κρατάς το πουλόβερ – κειμήλιο του παππού σου γιατί σου τον θυμίζει αλλά μην ξεχνάς όλα αυτά τα “άχρηστα” φαινομενικά ρούχα αφενός πιάνουν χώρο στη ντουλάπα αφετέρου δεν μπορούν να φορεθούν. Μπορείς επίσης κατά τη διάρκεια του χρόνου να κρεμάς ανάποδα με την κρεμάστρα όλα τα ρούχα που φοράς κι έτσι να παρατηρείς ποια δεν φοράς και προσπαθείς να τα συνδυάσεις.

Τάξη

Θα σε βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητά σου – ειδικά αν φεύγεις σαν τρελός το πρωί για το γραφείο – αν βάλεις τα ρούχα σου σε μια τάξη. Για παράδειγμα, να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου αν χρώμα αλλά κυρίως ανά είδος. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη τα jean θα πρέπει να είναι μαζί, τα πουκάμισα το ίδιο όπως και τα πουλόβερ σου.

af401f93269452af786340c59d2d1707

Ελλείψεις

Οι προηγούμενες διαδικασίες θα βοηθήσουν να δεις τι ελλείψεις έχεις. Ίσως είναι κάποια ζευγάρια κάλτσες ή ένα καινούργιο λευκό πουκάμισο γιατί το παλιό έχει αποκτήσει κιτρινίλες. Όπως και να έχει η τακτοποίηση και το ξεκαθάρισμα μπορεί να σε κάνει να βγεις στα μαγαζιά (μην ακούω γκρίνιες τώρα) αλλά θα ξέρεις πως σίγουρα είναι για καλό σκοπό.

Εργαλεία

Κράτα επίσης τα εργαλεία που δε βοηθούν κοντά στην ντουλάπα σου. Για παράδειγμα ο αποχνουδωτής θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στα πουλόβερ σου. Επιπλέον, αν είσαι οπτικός τύπος και προσπαθείς να φτιάξεις το στυλ σου μπορείς να κρατάς κοντά είτε μέσα στη ντουλάπα σου, φωτογραφίες που αποτελούν έμπνευση για το ντύσιμο σου. Έτσι, όταν το πρωί ξεκινάς για να ντυθείς, θα τις βλέπεις ως σκονάκι για το καθημερινό σου look. Επίσης φρόντισε το τρόπο που τακτοποιείς και στοιβάζεις τα ρούχα σου. Υπάρχουν ειδικές κρεμάστρες για παντελόνια, ζώνες, γραβάτες αλλά και ειδικές θήκες που θα σε βοηθήσουν να τα βρίσκεις πιο εύκολα.

Καθαριότητα

Θα το πω κι ας μην σου αρέσει. Ως γνωστόν η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Κράτα λοιπόν, την περιοχή της ντουλάπας σου καθαρή, μακριά από σκόνες και δυσάρεστες μυρωδιές και φρόντιζε ώστε τα ρούχα σου είναι καθαρά και με την κατάλληλη τοποθέτηση πάντα σιδερωμένα.