Ξέρουμε ότι τώρα που είναι καλοκαίρι έχεις πάει το binge watching σε άλλο επίπεδο. Τώρα, όμως, που σιγά σιγά ξεμένεις από επιλογές – μιας και ήδη έχεις δει το Stranger Things από τη στιγμή που κυκλοφόρησε και περιμένεις καρτερικά το La Casa de Papel, μπορείς να δεις κάτι διαφορετικό. Έτσι, για την ποικιλία. Παρακάτω θα βρεις μερικά ντοκιμαντέρ που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Πριν μας κρίνεις, θυμήσου τον ενθουσιασμό σου όταν είδες το Homecoming της Beyonce. Ναι, κι εκείνο ντοκιμαντέρ ήταν.

Leaving Neverland

Ίσως το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις και σχόλια με την κυκλοφορία του. Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν ένα tribute στον Michael Jackson μετά το θάνατο του. Mόνο που αυτό δεν ήταν το tribute που περίμεναν. Τελικά, αυτό το ντοκιμαντέρ έγινε η αιτία πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να μην ξαναπαίξουν κάποιο τραγούδι του μεγάλου καλλιτέχνη. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

The Disapearrance of Madeleine MacCann

Ένα ντοκιμαντέρ για την υπόθεση που απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλη εξαφάνιση. Ήταν Μάιος του 2007 όταν η μικρή Madeleine εξαφανίστηκε σε οικογενειακές διακοπές στην Πορτογαλία. 12 χρόνια αργότερα, οι αρχές φαίνεται να μην έχουν χάσει τις ελπίδες τους και να προσπαθούν να βρουν την μικρή Madeleine. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 8 μέρη, στα οποία βλέπουμε να μιλούν πολλοί από τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, όπως δημοσιογράφοι, ερευνητές κ.λπ.

Conversations with a Killer: Ted Bundy tapes

Φέτος, από εκεί που μπορεί να μην είχαμε ακούσει και πολλά για τον Ted Bundy, ξαφνικά μάθαμε τα πάντα. Θες η ταινία με τον Zac Efron; Θες αυτό εδώ το ντοκιμαντέρ που περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες τα εγκλήματα του; Όπως και να’χει ο ίδιος κατάφερε να μας δημιουργήσει μια εικόνα γύρω από την έννοια του serial killer που δύσκολα θα μπορέσουμε να βγάλουμε από το μυαλό μας.

Gaga: Five Foot Two

Το να βλέπουμε την backstage ζωή κάποιου καλλιτέχνη πάντα μας εξίταρε. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ γνωρίζουμε καλύτερα την Stefani Germanotta που βρίσκεται πίσω από την περσόνα της Lady Gaga – με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε 100 λεπτά έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε fast forward τη ζωή της Lady Gaga επί ένα χρόνο. Τον χρόνο μάλιστα που προετοίμαζε τον δίσκο της “Joanne”.

Amanda Knoxx

Μετά από 4 σχεδόν χρόνια στη φυλακή, αποσύρθηκαν όλες οι κατηγορίες εις βάρος της Amanda Knoxx. Η τότε Ιταλίδα φοιτήτρια είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συγκατοίκου της. Πλέον μπορεί να δηλώνει ελεύθερα ότι είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια και έχει το θάρρος να μοιραστεί την ιστορία της με τον υπόλοιπο κόσμο.

Feminists: What Were They Thinking

Θέματα όπως η μητρότητα, η ταυτότητα ή το φύλο είναι μερικά από τα βασικά που συζητιούνται στο ντοκιμαντέρ αυτό. Γυναίκες όπως η Jane Fonda και η Lily Tomlin συζητούν τα θέματα αυτά. Κάνοντας μια αναδρομή στο σύντομο παρελθόν μέσα από φωτογραφίες που περιγράφουν τους αγώνες των γυναικών αυτά τα χρόνια, βλέπουμε τα πόσα έχουμε καταφέρει και τα πόσα ακόμα μας μένει να διανύσουμε.