Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Frida Kahlo αποκαλύπτει μία άλλη πτυχή της

Ποια ήταν η Frida Kahlo; Πάνω από όλα, ήταν μία εξαιρετική καλλιτέχνιδα. Όλοι τη γνωρίζουν, αλλά ποια ήταν η γυναίκα πίσω από τα λαμπερά χρώματα και τα μεγάλα φρύδια; Από το 1970 μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον όλων για την πασίγνωστη δημιουργό παραμένει ακλόνητο.

Τώρα, ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο, "Frida Kahlo", έρχεται για να μας ταξιδέψει στη ζωή και στο έργο ενός αληθινού ειδώλου. Παρακολουθώντας το, θα ανακαλύψουμε την τέχνη της και την γεμάτη αυτοπεποίθηση προσωπικότητά της. Την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την περιπετειώδη ζωή της.

Η Kahlo έχει γίνει ίνδαλμα για πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες ανθρώπων. Όλοι την θαυμάζουν για το ταλέντο της, την πολιτική της θέση, την προσέγγισή της όσον αφορά την αναπηρία και το gender fluidity, την πολιτιστική της ταυτότητα και φυσικά, το στυλ της.

Η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Ali Ray, μαζί με την ομάδα της, χρησιμοποίησαν την πιο προηγμένη τεχνολογία για να προσφέρουν απίθανη ποιότητα στην εικόνα της ταινίας και για να ρίξουμε μία ματιά στα πιο σημαντικά της έργα καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

Διαβάζοντας τα γράμματα που έγραφε η Kahlo, η Ray ανακάλυψε τα βαθύτερα συναισθήματά της και αποκρυπτογράφησε τα μυστικά για το συμβολισμό της τέχνης της. Όπως και η ίδια δηλώνει "Παρόλο που η προσωπική ζωή της Kahlo έχει μελετηθεί πολύ, μου φάνηκε περίεργο ότι η ζωή της ως καλλιτέχνιδα δεν έχει τεκμηριωθεί. Αυτό ήθελα να καλύψω."

Η ταινία προσφέρει πρόσβαση στα έργα της και υπογραμμίζει την πηγή της πυρετώδους δημιουργικότητάς της, την αυθεντικότητά της και την απαράμιλλη επιθυμία της για ζωή, πολιτική, άντρες και γυναίκες. Βουτώντας βαθύτερα από κάθε άλλη ταινία στο παρελθόν, η Ray κατάφερε να εξερευνήσει πόσο σπουδαία καλλιτέχνης ήταν η δημιουργός. Μας ωθεί να ανακαλύψουμε την πραγματική Frida Kahlo.

Η ταινία-ντοκιμαντέρ διαρκεί 90 λεπτά.

featured photo: imdb.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.