Η Νένα Τσιμπραηλίδου ζει στην όμορφη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως καθηγήτρια γερμανικών. Αγαπάει το καλό φαγητό, τη φωτογραφία, τα βιβλία και το πάθος της είναι τα ταξίδια. Πιστεύει πως από μικρή είχε τάσεις φυγής και μεγαλώνοντας κατάλαβε ότι έχει ανάγκη να μπορεί να φεύγει και να εξερευνά νέα μέρη.

Όπως λέει η ίδια: «Η χαρά και ο ενθουσιασμός που νιώθεις όταν πηγαίνεις σε ένα καινούριο μέρος δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτε άλλο στον κόσμο! Η μεγαλύτερη μου χαρά, όταν δεν ταξιδεύω, είναι να ψάχνω και να οργανώνω το επόμενο μου ταξίδι!»

Τι είναι για εσένα το ταξίδι;

Για έμενα ταξίδι σημαίνει έμπνευση, ελευθερία, γνώση, τρόπο ζωής! Πιστεύω ότι μέσα από τα ταξίδια, από τις διάφορες κουλτούρες τις οποίες γνωρίζει κάποιος όταν ταξιδεύει, από τους διαφορετικούς ανθρώπους που συναντάει, από τους διαφορετικούς τρόπους ζωής που παρατηρεί, γεμίζει εικόνες και εμπειρίες που τον βοηθάνε να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος και σοφότερος άνθρωπος.

Άρα για μένα τα ταξίδια είναι “σχολείο”! Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να μπορώ να ταξιδεύω.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ❤︎ ℕ ❤︎ (@nenatsim)

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς “σπίτι” σου;

Επειδή είμαι πολύ συναισθηματικό άτομο για μένα “σπίτι μου” είναι η Θεσσαλονίκη γιατί εδώ είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Δεν θα μπορούσα να ζω κάπου μακριά από την οικογένειά μου και τους φίλους μου!

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις συχνά είναι να μπορείς να συνδυάσεις αρχικά τα ταξίδια με τη δουλειά σου και να κάνεις καλή αποταμίευση για να μπορείς να έχεις τη δυνατότητα να ταξιδεύεις συχνά. Πολλοί πιστεύουν ότι για να ταξιδεύει κάποιος συχνά πρέπει να μη δουλεύει ή να έχει πάρα πολλά λεφτά. Για μένα αυτό δεν ισχύει. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και σωστού προγραμματισμού. Υπάρχουν ταξίδια για όλα τα budget.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ❤︎ ℕ ❤︎ (@nenatsim)

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Απολαμβάνω με τον ίδιο ενθουσιασμό όλα τα κομμάτια ενός ταξιδιού. Και αυτό πιστεύω είναι και η μαγεία! Από τη στιγμή που ξεκινάω να προγραμματίζω ένα ταξίδι, τη στιγμή που ανεβαίνω στο αεροπλάνο, μέχρι ακόμα και τη στιγμή που επιστρέφω από το ταξίδι νιώθω πάντα ευγνώμων για αυτό που έχω ζήσει και έχω ξεκινήσει ήδη να ονειρεύομαι το επόμενο!

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν από τα τυχερά παιδιά, μαζί με τον αδερφό μου, γιατί κάθε καλοκαίρι με το που έκλειναν τα σχολεία πηγαίναμε στο εξοχικό μας, καθόμασταν δύο μήνες και τέλος καλοκαιριού μας πηγαίναμε οι γονείς μας και ένα ταξίδι έκπληξη! Είχαμε γυρίσει όλη την Ελλάδα.

Αυτό που μου έχει μείνει σαν γλυκιά ανάμνηση είναι ένα ταξίδι μας όταν ήμουν εγώ Έκτη Δημοτικού και ο αδερφός μου Τετάρτη Δημοτικού. Είχαμε πάει Σύρο και Τήνο και τελευταία μέρα χτυπάει το τηλέφωνο της μαμάς μου να της πουν ότι είχα πάρει το πρώτο τότε πτυχίο των Αγγλικών. Ένας μικρός χαμός! Αγκαλιές, φιλιά.. Και μας ρώτησαν τι θέλουμε να μας κάνουν δώρο και εμείς τους είπαμε να μας πάνε στη Μύκονο. Και έτσι και έγινε! Τα συμπεράσματα δικά σας. Να σημειωθεί ότι από τότε έχω να πάω στη Μύκονο!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ❤︎ ℕ ❤︎ (@nenatsim)

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Αν μπορούσα να διαλέξω μόνο ένα από τα μέρη που έχω ήδη πάει θα έλεγα Κωνσταντινούπολη. Νομίζω ότι είμαι ερωτευμένη με την Πόλη αυτή!

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Τα ταξίδια μου έχουν μάθει ότι η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται στα υλικά αγαθά. Η πραγματική ευτυχία είναι οι εμπειρίες και οι εικόνες που κουβαλάμε μαζί μας μέσα από τα ταξίδια. Όσο ταξιδεύεις και γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία για εμάς είναι τόσο απλά και δεδομένα ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι σε κάποιο άλλο σημείο του κόσμου με αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Μπορεί να ακούγεται κάπως κλισέ αλλά πιστεύω ότι όσο πιο πολύ ταξιδεύει κάποιος τόσο πιο πλούσιος γίνεται.

Kαι θα κλείσω με την αγαπημένη μου έκφραση “So much world so little time”!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης απαθανατίζει το κυκλαδίτικο καλοκαίρι, όπως δεν το έχεις ξαναδεί