Προσαρμοσμένη από τον δημιουργό του Peaky Blinders, Steven Knight και σε παραγωγή των Tom Hardy και Ridley Scott, η μίνι σειρά τριών επεισοδίων του BBC One, ‘A Christmas Carol‘ φέρνει μια νέα εκδοχή ενός αγαπημένου κλασικού έργου. Οι θεατές έριξαν μια γρήγορη, πρώτη ματιά στους Guy Pearce και Andy Serkis, που έπαιζαν τους εμβληματικούς χαρακτήρες Ebenezer Scrooge και το Φάντασμα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος μέσα από ένα trailer.

Νέες εικόνες του ‘A Christmas Carol’

Το BBC One δημοσίευσε νέες εικόνες από το ‘A Christmas Carol’ και η μίνι σειρά φαίνεται ότι θα μας στοιχειώσει τόσο, που θα είναι πολύ δύσκολο να την ξεχάσουμε.

Αυτή η προσαρμογή δίνει στο κλασικό λογοτεχνικό έργο του Charles Dickens νέα διάσταση, ειδικά όσον αφορά τον ρόλο του Ebenezer Scrooge 

«Είμαι από αυτούς που φοβούνται την ικανότητα του Charles Dickens να δημιουργεί αφήγηση και να εφευρίσκει καθολικά αναγνωρισμένους χαρακτήρες. Γι’ αυτό προσπάθησα να μείνω πιστός στο κείμενο», δήλωσε ο Steven Knight στο BBC One. «Αναρωτήθηκα γιατί ο Scrooge είναι ο άνθρωπος που είναι, τί τον έκανε να είναι τόσο μίζερος. Ωστόσο, αυτό περιλάμβανε μια προσεκτική εξέταση του τι γράφτηκε για να βρω στοιχεία για τα οποία ίσως ο Dickens δεν είχε την δυνατότητα να γράψει λόγω της ευαισθησίας της εποχής. Αναρωτήθηκα γιατί ο Scrooge είναι ο άνθρωπος που είναι, τί τον έκανε να είναι τόσο μίζερος και  ελπίζω να έχω προσφέρει τις δύσκολες, αλλά σωστές απαντήσεις».

Από το trailer και τις νέες φωτογραφίες, φαίνεται ότι η απόδοση του Knight θα είναι πολύ πιο σκοτεινή απ’ ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν

Το κοστούμι του Andy Serkis για το Φάντασμα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος φαίνεται να είναι υπέροχα τρομακτικό και η σκοτεινή ατμόσφαιρα που αναμιγνύεται με το σχέδιο του βικτοριανού σετ προσθέτει ακόμα πιο ανατριχιαστικά vibe στη μίνι σειρά.

«Το πρωτότυπο υλικό είναι στην πραγματικότητα αρκετά σκοτεινό και τρομακτικό όπως τα παλιά παραμύθια», δήλωσε ο Pearce στο BBC One

«Νομίζω ότι αυτό που ήθελε να κάνει ο Steve Knight ήταν να κοιτάξει το αρχικό υλικό του Ντίκενς και να σκάψει βαθύτερα. Υπάρχει μια βαρβαρότητα και μια βαρύτητα στο έργο αυτό, που αντικατοπτρίζει την πραγματική ζωή. Δεν είναι άλλη μια όμορφη, ασφαλής, χιονισμένη χριστουγεννιάτικη ιστορία.»

BBC/Scott Free/FX Networks

Η πλοκή του ‘A Christmas Carol’

Στο μυθιστόρημα του Dickens, επισκέπτονται τον Scrooge, το φάντασμα ενός πρώην υπαλλήλου και τρία άλλα φαντάσματα που του δείχνουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του. Προσπαθούν να τον μεταμορφώσουν από μίζερο γέρο σε κάποιον που είναι ευγενικός και φροντίζει τους άλλους, δείχνοντάς του διαφορετικά σενάρια από όλη του τη ζωή.

«Η ιδέα ότι ο Scrooge παίρνει πίσω τη ζωή του και χρειάζεται να ρίξει μια ματιά στον εαυτό του εξακολουθεί να υπάρχει», πρόσθεσε ο Pearce, «αλλά το ταξίδι που συνεχίζει είναι πολύ πιο οδυνηρό και συναισθηματικό από αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα.»

BBC/Scott Free/FX Networks

Το ‘A Christmas Carol’ ξεκινά στο FOX το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 10:40 μ.μ. και τελειώνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 00:45 π.μ.

featured photo: BBC/Scott Free/FX Networks