Από τη στιγμή που τελείωσαν οι άδειες και επιστρέφουμε ξανά στη δουλειά τόσο αυξάνονται οι απαιτήσεις. Περισσότερη δουλειά, περισσότερες ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, μεγαλύτερος κίνδυνος για τα μάτια μας.

Και εάν νομίζεις πως για να φορέσεις γυαλιά οράσεως πρέπει απαραίτητα να έχεις μυωπία, κάνεις λάθος.

Το σωστό είναι, εάν είσαι από αυτούς που περνάνε πολλές ώρες στον υπολογιστή, να έχεις προνοήσει και να χρησιμοποιείς ήδη γυαλιά με ειδικούς φακούς που μπλοκάρουν την μπλε ακτινοβολία. Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα αρκετές μελέτες που να υποστηρίζουν πως η ακτινοβολία του υπολογιστή προκαλεί κάποια σοβαρή οφθαλμολογική πάθηση, αλλά όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει δηλώνουν πως νιώθουν τα μάτια τους να είναι πιο “ξεκούραστα”.

Ταυτόχρονα, η πολύωρη χρήση του υπολογιστή προκαλεί ξηροφθαλμία. Για αυτό θα πρέπει να κάνεις συχνά διαλείμματα (κάθε 20-25 λεπτά), να ρίχνεις στα μάτια μερικές λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες, και να πίνεις αρκετό νερό -μη ρωτάς το γιατί, το νερό πάντα βοηθάει!.

Επειδή όμως η μυωπία σου ή η πολύωρη δουλειά σου δεν μπορούν να σου στερήσουν το στιλ, εδώ θα δεις τα  πιο δημοφιλή γυαλιά οράσεως για να διαλέξεις αυτά που σου ταιριάζουν για τη νέα σεζόν.

Ένας από τους πιο κλασικούς σκελετούς όπου τη διαφορά την κάνει σίγουρα το ιδιαίτερο μπράτσο με το λογότυπο του οίκου Dior.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Urban Owl (@urban_owl_eyewear)

Ίσως ο πιο “σοφιστικέ” σκελετός που θα βρεις στην αγορά. Η cat eye φόρμα αλλά και το χρώμα του θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή.

Ο ορισμός του μίνιμαλ. Eάν θέλεις τη γνώμη μας προτίμησε το λευκό χρώμα και όχι το αναμενόμενο μαύρο.

Εάν έχεις ήδη γυαλιά μυωπίας αλλά σε πιο κλασικό στιλ και χρώμα ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα δεύτερο πιο ιδιαίτερο κομμάτι για να κάνεις τη διαφορά!

Άλλο ένα ιδιαίτερο λίγο πιο vintage κομμάτι, σε ύφος και χρώμα που θυμίζει παλαιότερες εποχές!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Επιστροφή στο γραφείο: έφτασε η στιγμή που ένας καφές την ημέρα δεν είναι αρκετός