Δεν είναι λίγες οι κορεάτικες επιτυχίες αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα του Netflix. Αν σκεφτείς μάλιστα ότι το Squid Game και το Hellbound κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αμέσως μετά την κυκλοφορία τους, δεν είναι να απορείς γιατί το Netflix επενδύει όλο και περισσότερο στο κορεάτικο περιέχομενο. Αυτή τη φορά, η νέα σειρά The Silent Sea έρχεται με ένα διαφορετικό αλλά εξίσου ενδιαφέρον θέμα.

Το The Silent Sea διαδραματίζεται στη Γη του μέλλοντος

Η Γη έχει πια ερημώσει, ωστόσο μία ομάδα επιστημόνων θέλει να συλλέξει ένα σημαντικό δείγμα από κάτι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις στο φεγγάρι. Με τα δεδομένα που έχουν διαθέσιμα, η αποστολή αυτή είναι κάτι περισσότερο από περίπλοκη. To ταξίδι τους στο φεγγάρι τελικά καθίσταται απαραίτητο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Όταν πια καταφέρνουν να φτάσουν εκεί, τα ευρήματα τούς κάνουν την υπόθεση ακόμη πιο περίεργη. Μέσα στον σταθμό βρίσκουν πολλούς νεκρούς, ενώ παράλληλα ένα άγνωστο πλάσμα προσπαθεί να τους προσεγγίσει. Μέσα στα 8 επεισόδια της σειράς, οι ήρωες καλούνται να ανακαλύψουν πολλά μυστικά του παρελθόντος και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η σειρά βασίζεται σε μία ταινία μικρού μήκους

Το 2014, ο σκηνοθέτης Choi Hang-Yong δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους The Sea of Tranquility. Φέτος, του δόθηκε η ευκαιρία να επεκτείνει την ιστορία που είχε ξεκινήσει και να δημιουργήσει μία σειρά 8 επεισοδίων για λογαριασμό του Netflix. Όσο για το καστ της σειράς, η Bae Doona υποδύεται την αστροβιολόγο Song Ji-an, η οποία είναι πεπεισμένη πως πρέπει να ανακαλύψει το ατύχημα που συνέβη πριν χρόνια στον σταθμό που είχαν δημιουργήσει στο φεγγάρι. Από την άλλη ο Gong Yoo, που είδες και στο Squid Game, αλλά και στο Train to Busan, υποδύεται τον αρχηγό της αποστολής, ενώ συμμετέχουν και άλλα γνώριμα πρόσωπα ως μηχανικοί κ.λπ.

Τα δυστοπικά αφηγήματα φαίνεται να είναι ο άσσος στο μανίκι των Κορεατών δημιουργών εδώ και χρόνια. Το The Silent Sea έρχεται απλά για να επιβεβαιώσει τον κανόνα που ήδη γνωρίζαμε.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Δεκεμβρίου στο Netflix.