Θυμάσαι την παλιά, καλή συμβουλή της γιαγιάς ή της μαμάς “παίξ’το δύσκολη”; Έρχεται να επιβεβαιωθεί από μια καινούργια έρευνα του Πανεπιστημίου του Rochester.

Προφανώς, δεν σου ζητά κανείς να δίνεις την αίσθηση μιας υπεροψίας ή ότι δύσκολα μπορεί να σε πλησιάσει κάποιος, γιατί δαγκώνεις. Μα εδώ που τα λέμε δεν θα έκανε κακό το να είναι σαφές εκ μέρους σου ότι είσαι επιλεκτική και ότι ο χρόνος σου έχει αξία. Στην τελική, είσαι σημαντική, και ο υποψήφιος σύντροφος ή το crush σου πρέπει να το ξέρει.

Δεν έχει νόημα να πεις ναι σε ένα ραντεβού με κάποιον με τον οποίο ακόμα δε νιώθεις άνετα

Άφησε τον να περιμένει, δείξε του πως τον χρόνο σου τον παίρνεις πολύ σοβαρά. Μπορεί να ακούγεται παλιακό (ίσως και να είναι), αλλά αν εκείνος δείξει υπομονή, σίγουρα αξίζει να πιεις ένα ποτό μαζί του. Δε χρειάζεται να πιέζεσαι, γιατί στο τέλος της μέρας, το να βγεις υπό πίεση με κάποιον, μόνο κακό θα κάνει στη σχέση που προσπαθείς να χτίσεις με κάποιον.

Giphy

Για κάποιους, το να το παίξεις λίγο δύσκολη ακούγεται σαν κόλπο, σαν προσποιείσαι και εν τέλει μπορεί και να μην έχει καλά αποτελέσματα. Δεν αποκλείεται κάποιος να θεωρήσει πως δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνον και να παρατήσει την προσπάθεια. Ακόμα όμως και η “παραίτηση” μπορεί να πει κάποια πράγματα για τον σκοπό του ή τουλάχιστον μια έλλειψη υπομονής. Δεν αρνείται κανείς πως θα χάσεις κάποιους πρίγκιπες, αλλά πιθανότητα θα μείνεις με τους πιο αξιόλογους.

Συνοπτικά -αν δυσκολεύεσαι να σκεφτείς πώς το παίζει κανείς δύσκολος- δε χρειάζεται να απαντάς κατευθείαν στα μηνύματά του. Δε χρειάζεται να λες σε όλα ναι. Ούτε να είσαι με το κινητό στο χέρι. Μη ντραπείς να κάνεις επίδειξη του κάποιες φορές σκληρού, αυστηρού και επιλεκτικού εαυτού σου.

Απλά, κλασικά tricks.

featured image: University of Rochester