Η Natalie Dyer είναι μια από τις αγαπημένες πρωταγωνίστριες του Stranger Things. Δυστυχώς όμως, η ηθοποιός πρωταγωνίστησε και σε ένα ένα τελείως διαφορετικό επεισόδιο αυτή τη φορά.

Η Miranda Wilson, νοσηλεύτρια με ειδικότητα στις ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς, τύπου Botox ανάρτησε ένα βιντεάκι στο TikTok, όπου σχολίασε τις ατέλειες του προσώπου της Dyer και έκανε διάφορες προτάσεις για τις αισθητικές παρεμβάσεις που χρειάζεται.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα περνούσε απαρατήρητο, ακόμα κι αφού το βίντεο κατέβηκε. Και όπως ήταν  αναμενόμενο,  οι λάτρεις των social media, δίκασαν κι έβγαλαν ένοχη την εν λόγω ειδικό. Και όχι άδικα.

Που είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Το θέμα είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλο είναι λάθος. Όλο είναι κακό.

Πρόβλημα #1

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει την εμφάνιση του άλλου, ακόμα κι αν αυτό το άτομο είναι δημόσιο πρόσωπο. Πόσο μάλλον, να υπερτονίζει τις ατέλειες του σε δημόσιο χώρο -να μην πούμε παγκόσμιο- και χωρίς την έγκριση του ίδιου του ανθρώπου.

Πρόβλημα #2

Είναι λάθος να πιστεύει κανείς, ότι επειδή μπορεί και χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει λόγο και άποψη, ότι έχει δικαίωμα να μιλάει και να κριτικάρει την εμφάνιση άλλων ανθρώπων. Και ειδικά, νέων παιδιών σαν την Dyer, που ναι εκτίθεται γιατί είναι ηθοποιός, αλλά δεν είναι σωστό να εκτίθεται για την ακμή που έχει στο πρόσωπό της.

Πρόβλημα #3

Κι αν ακόμα, η Wilson δεν είχε κακό σκοπό και δεν ήθελε να  προσβάλλει τη νεαρή ηθοποιό, ωστόσο πάλι έσφαλλε, γιατί τη χρησιμοποίησε για να κάνει διαφήμιση στη δουλειά της. Κι αυτό είναι εκμετάλλευση και είναι χειρότερο από μια κακή και άστοχη κριτική.

Από όπου κι αν το πιάσεις είναι λάθος.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη natalia dyer (@nattyiceofficial)

Πρόβλημα #4

Ας  υποθέσουμε λοιπόν, ότι η Dyer έχει κάποιο θέμα υγείας και παίρνει κάποια αγωγή, που προκαλεί ακμή. Ακόμα και τα αντισυλληπτικά μπορεί να προκαλέσουν ακμή. Γιατί λοιπόν, βάζεις έναν άνθρωπο να απολογηθεί για το θέμα που έχει; Με ποιο δικαίωμα εισβάλλεις έτσι στον προσωπικό χώρο του άλλου;

Πρόβλημα #5

Ας πάρουμε και την περίπτωση, που η ίδια η ηθοποιός γνωρίζει το πρόβλημα της και έχει ήδη απευθυνθεί σε ειδικό. Γιατί πρέπει να την στρεσάρεις και ναι, να την κάνεις ρεζίλι; Γιατί την φέρνεις σε αμήχανη θέση;

Πρόβλημα #6

Και τέλος ας σκεφτούμε και την περίπτωση, που η Dyer δεν έχει κανένα θέμα με την εμφάνισή της, προφανώς δεν έχει ο μάνατζερ της και σίγουρα, δεν έχουμε όλοι εμείς, fans και μη. Γιατί να έχεις εσύ λοιπόν, θέμα;

Σε γενικό επίπεδο

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η νοσοκόμα-αισθητικός, παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό της για τη δουλειά της και χρησιμοποίησε ένα γνωστό πρόσωπο για να τη διαφημίσει. Λάθος μέγα -το οποίο θα πληρώσει ακριβά γιατί οι social users θα είναι αμείλικτοι- και γενικά, τελείως άκυρο, άβολο, άστοχο και πολλά άλλα από α-.

Το θέμα όμως, είναι ότι αυτά συμβαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο, αλλά και έξω, στον πραγματικό κόσμο και πληγώνουν και καταρρακώνουν κορίτσια και αγόρια, νεαρά και μη.

Γιατί ένα σχόλιο μπορεί να είναι ένα χτύπημα συντριπτικό για κάποιον. Και ναι είναι bullying να μιλάνε για τα σπυριά σου και το πόσο χάλια είναι το δέρμα σου.

Γι’ αυτό κάπου φτάνει. Κάπου και λίγο ντροπή. Κάπου ας προσέχουμε όλοι μας τι λέμε, πώς το λέμε και αν πρέπει τελικά να λέμε. Η σιωπή μερικές φορές είναι χρυσός.