Μπορεί να λένε για τις γυναίκες ότι είναι μυστήρια πλάσματα αλλά και οι άντρες δεν πάνε πίσω. Ενδέχεται τη μία μέρα να είναι θερμοί και την άλλη εντελώς απόμακροι. Παίζουν με το μυαλό σου και σε κάνουν να αναρωτιέσαι διαρκώς τι μπορεί να εννοούσαν με ένα τους βλέμμα.

Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε τους 4 λόγους που κάνουν έναν άντρα αμήχανο μπροστά στη γυναίκα που του αρέσει και σου τους παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως!

  1. Φοβούνται την απόρριψη

Οι άντρες δε μπορούν να είναι ο εαυτός τους μπροστά στην κοπέλα που τους αρέσει, γιατί καταβάθος φοβούνται την απόρριψη. Πιστεύουν πως αν δείξουν τις πραγματικές πτυχές του εαυτού τους, χαλαρώσουν και μιλήσουν πιο ανοιχτά, η γυναίκα που έχουν απέναντι τους θα σχηματίσει μία αρνητική άποψη για αυτούς. Δε θέλουν να ρισκάρουν την πρώτη εντύπωση και σίγουρα να μην είναι αρεστοί στο θηλυκό που ποθούν τόσο πολύ. Κρατάνε τις άμυνες τους και ανοίγονται σιγά σιγά και εφόσον νιώσουν πλήρη ασφάλεια.

  1. Δε θέλουν με τίποτα να πληγωθούν

Γενικότερα στον σύγχρονο κόσμο του φλερτ, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες δε θέλουν με τίποτα να πληγωθούν. Νιώθουν πιο άνετα να ανοίξουν συζήτηση πίσω από μια οθόνη ή να γνωριστούν σε ένα κλαμπ, όπου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και η επικοινωνία πιο εύκολη. Ωστόσο, οι άντρες παρουσιάζουν μεγαλύτερο φόβο μπροστά στην απόρριψη και τον πόνο που εκείνη προκαλεί. Για αυτόν το λόγο άλλωστε, κάθε φορά που γνωρίζουν μία κοπέλα την αντιμετωπίζουν σαν όλες τις άλλες όσο και αν τους αρέσει ή την ποθούν. Αν μάλιστα, τύχει καμιά φορά να πληγωθούν το αποσιωπούν και κάνουν σαν να μη συνέβη ποτέ.

  1. Η αίσθηση ότι είναι τρωτοί τους τρομάζει

Είναι πολύ δύσκολο για όλους τους ανθρώπους να μιλάνε για πράγματα που τους έχουν πληγώσει, τους έχουν σημαδέψει ή γενικότερα τους στεναχωρούν. Ειδικότερα, όμως για τους άντρες που δεν είναι και μεγάλοι φαν της επικοινωνίας, το κομμάτι αυτό αποτελεί βασανιστήριο. Είναι πολύ πιθανό, να περάσεις πολύ καιρό με τον σύντροφο σου για να καταφέρει να σου ανοιχτεί και να σου μιλήσει για πιο προσωπικά του ζητήματα που εσύ δεν είχες ιδέα για το πόσο τον επηρεάζουν. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι πως ακόμη και αν του αρέσεις πολύ, θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να σου δείξει ποιος πραγματικά είναι και τι είναι αυτό που τον έχει στιγματίσει σαν προσωπικότητα.

  1. Θέλουν να δείχνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό

Οι άντρες θέλουν να εντυπωσιάζουν τη γυναίκα που τους αρέσει. Έτσι, δε συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο. Προσπαθούν να βγάλουν την πιο ρομαντική και ευαίσθητη φύση τους και δίνουν το 100% για να κατακτήσουν το θηλυκό που τους έχει σαγηνεύσει. Ο εγωισμός τους άλλωστε δεν επιτρέπει να χάσουν σε καμία περίπτωση τον «στόχο» τους.

Μη βγάζεις, λοιπόν, γρήγορα συμπεράσματα και μην απογοητεύεσαι από την αρχή. Προσπάθησε να επικοινωνήσεις εις βάθος μαζί του και να τον καταλάβεις. Άκουσε προσεκτικά τι έχει να σου πει και έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτούς τους 4 λόγους που τον κάνουν να είναι πιο απόμακρος και αμήχανος. Δώσε του χρόνο και θα δεις πως αργά ή γρήγορα θα σου αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό!