Μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προτείνει ακριβώς αυτό. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από “μέσους” άνδρες, μιας και η εικόνα τους αυτή παραπέμπει σε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία σε μια ενδεχόμενη σχέση. Στοιχεία από το Ινστιτούτο του Ίντερνετ της Οξφόρδης δείχνουν ότι οι άνδρες που βαθμολογούνται με 5/10 λαμβάνουν περισσότερα μηνύματα σε σχέση με εκείνους με βαθμολογία 10/10.

Αυτό λέει κάτι για την προσωπικότητά τους, που δεν είναι και το πιο ελκυστικό, εκτός από την εμφάνισή τους“, λέει ο Taha Yasseri, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρφδης. Για τις γυναίκες, η αντίστοιχη ιδανική βαθμολογία είναι υψηλότερη, συγκεκριμένα 8/10.

Έχει επίσης να κάνει και με την αυτοεκτίμηση του ατόμου που τσεκάρει το προφίλ. Μπορεί να σκεφτεί ότι «δεν είμαι τόσο όμορφη και αν προσεγγίσω κάποιον που είναι πολύ καλύτερος από μένα, μπορεί να έχω προβλήματα” εξηγεί.

Το site EHarmony έκανε ανάλυση μηνυμάτων ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες και ένα από τα συμπεράσματα ήταν ότι οι γυναίκες δύσκολα ξεκινούν συζητήσεις μέσω μηνυμάτων στα dating sites σε αντίθεση με τους άνδρες που το κάνουν σε ποσοστό 29% πιο συχνά. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει γιατί όταν το πρώτο βήμα γίνεται από γυναίκες (έστω και αν γίνεται μέσω μηνύματος), δεν τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τους άνδρες. Τα κριτήρια δεν περιορίζονται, λοιπόν, μόνο στην εμφάνιση αλλά στην ηλικία, τη θρησκεία, την οικονομική κατάσταση αλλά και το μορφωτικό επίπεδο.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι σε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από το YouGov, διατυπώθηκε η άποψη ότι οι γυναίκες προτιμούν οι άνδρες να βρίσκονται στο μέσο όρο παρά να είναι εξαιρετικά ελκυστικοί. Συγκεκριμένα μόνο το 7% των γυναικών έψαχνε τον ιδανικό σύντροφό με την τέλεια εμφάνιση (10/10), ενώ λίγο περισσότερο από 25% δήλωσε ότι θα έβαζε 5 στην κλίμακα ελκυστικότητας, ως τη δημοφιλέστερη επιλογή.


featured image: Unsplash|Kyle Glenn