Να εισαι ο εαυτος σου

Να είσαι ο εαυτός σου γιατί πολύ απλά είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να είσαι. Είτε σου αρέσει, είτε όχι. Παρ’ όλα αυτά, θα στηρίξω την παραπάνω θεωρία μου με 5 λόγους έτσι ώστε να σου αποδείξω πως αυτή η φράση έχει γίνει πλέον αναγκαία και πολύτιμη.

Δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν.

Είναι αρκετά μίζερο και άχαρο να ζεις όπως θέλουν οι ΆΛΛΟΙ. Οι «άλλοι» δεν είναι εσύ, παρά μόνο δήθεν ηθικολόγοι που βρίσκονται στη ζωή σου για να κάνουν υποδείξεις και να σου ασκήσουν κριτική. Το θέμα της κριτικής σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να θεωρηθεί εποικοδομητικό. Δυστυχώς ,όμως, ελληνική κοινωνία και καλοπροαίρετη κριτική(παραίνεση) δεν πάνε μαζί τις περισσότερες φορές.

Είναι ωραίο να ζεις όπως θες ΕΣΥ!

Δεν είναι όμορφο να ζεις πραγματοποιώντας τους δικούς σου στόχους και τα δικά σου όνειρα; Χτίσε, λοιπόν, τον κόσμο σου με τις δικές σου στρώσεις από επιθυμίες, ανάγκες και όνειρα.

Γιατί αδιαφορείς για την άποψη της Κούλας από το 2ο όροφο.

Ας σκιαγραφήσουμε την Κούλα. Είναι γύρω στα 50,παντρεμένη με 2 παιδιά. Για κάποιο εξωγήινο λόγο λατρεύει να κρίνει τους άλλους και να έχει το ρόλο του» δικαστή». Ναι, οκ, Κούλα μπορείς να έχεις την αποψούλα σου αλλα λίγο μας ενδιαφέρεις.

Αν και λίγο κλισέ «Ζεις μια φορά», «Η ζωή είναι μικρή».

Έχεις λοιπόν λίγο καιρό να περάσεις όμορφα κάνοντας πραγματικότητα τα «θέλω σου» (να γίνεις ηθοποιός, να αφήσεις τη φιλολογία για το τραγούδι, να  γίνεις fashion editor, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου)!

Γιατί ο συμβιβασμός είναι μια μεγάλη «φούσκα».

Ενώ πιστεύεις ότι η ζωή σου είναι σε κουτάκια οργανωμένη και αποδεκτή απο το κοινωνικό σύνολο, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια φούσκα που σκάει ξαφνικά: Μα αυτά ήθελα εγώ για εμένα; Ο συμβιβασμός ποτέ δεν έβγαλε σε καλό. Μπορείς να συμβιβαστείς  με τα στερεότυπα της κοινωνίας  και τα χρηστά ήθη  ή να πορευτείς με πρωταγωνιστή τα όνειρα σου!

Εσύ επιλέγεις!