Η αγάπη προς τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστική. Είναι αναγκαία και απαραίτητη για την ευτυχία σου. Και ο κανόνας είναι ένας.

Όσο περισσότερο αγαπάς τον εαυτό σου, τόσο περισσότερα μπορείς να δώσεις στους άλλους και τόσο περισσότερη αγάπη θα προσελκύσεις από τους γύρω σου.

Αν αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου, ακόμα κι αν μια σχέση δεν λειτουργήσει όπως σχεδίασες, δεν θα αμφισβητήσεις την αξία σου, ούτε θα αναρωτηθείς αν αξίζεις την αγάπη κάποιου άλλου μελλοντικά.

Η αγάπη για τον εαυτό σου παίζει τεράστιο ρόλο πάντα, κυρίως όμως όταν έχεις σχέση. Εκεί σε πολλές περιπτώσεις, η αγάπη για τον εαυτό σου είναι ακόμα πιο σημαντική.

  • Οι άνθρωποι σε αντιμετωπίζουν, όπως αντιμετωπίζεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου

Όταν συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου χωρίς σεβασμό ή αγάπη, βασικά δίνεις στους άλλους την άδεια να κάνουν το ίδιο. Θέσε λοιπόν υψηλά πρότυπα για τον εαυτό σου. Να είσαι σε θέση να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να θέσεις τα όρια σου.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pexels (@pexels)

Όταν έχεις αυτή την άνευ όρων αγάπη για τον εαυτό σου, είναι πολύ πιο εύκολο να αναγνωρίσεις πότε οι άνθρωποι σού δίνουν λιγότερα από όσα σου αξίζουν. Θα παρατηρήσεις μάλιστα ότι καθώς μεγαλώνεις στο ταξίδι της αγάπης του εαυτού σου, θα αφήσεις εσύ η ίδια ανθρώπους να φύγουν από τη ζωή σου, επειδή θα συνειδητοποιήσεις πως δεν σε κάνουν να νιώθεις καλά και δεν σε βοηθούν να εξελιχθείς σαν άνθρωπος.

Ναι αυτό ισχύει και για τις ρομαντικές σχέσεις σου, αλλά όχι απαραίτητα μόνο γι’ αυτές.

  •  Δεν μπορείς να εξαρτάσαι από άλλους ανθρώπους για να νιώσεις πως σε αγαπούν

Ή μάλλον όταν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να το κάνεις. Η εξάρτηση από άλλους ανθρώπους για να νιώσεις πως σε αγαπούν μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές, τοξικές σχέσεις όχι μόνο με τους άλλους, αλλά και με τον εαυτό σου.

Δώσε στον εαυτό σου τόση αγάπη, που θα φτάνει για σένα και θα περισσεύει για να τη μοιράσεις και στους άλλους γύρω σου, χωρίς εσύ όμως να τη στερηθείς.

Όχι δεν είναι εγωιστικό. Είναι επιβίωση. Και αυτοφροντίδα.

Δούλεψε την αγάπη για τον εαυτό σου με τον τρόπο που θέλεις να σε αγαπήσει κάποιος άλλος στο μέλλον.

  • Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη, όπως μπορείς να κάνεις εσύ τον εαυτό σου

Είναι αλήθεια! Εννοώ ποιος σε ξέρει καλύτερα από ό,τι ξέρεις τον εαυτό σου; Αν βρεις πώς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο, ώστε να μπορείς να το επικοινωνήσεις και με τον σύντροφό σου.

Όταν δεν ξέρεις πώς να κάνεις εσύ μόνη σου τον εαυτό σου ευτυχισμένο και περιμένεις την ευτυχία μόνο από τη σχέση σου, ασκείς μεγάλη πίεση και στον σύντροφό σου και στον εαυτό σου.

Είναι τότε που μάταια προσπαθείς να κρατήσεις τον σύντροφό σου χαρούμενο και που ξεχνάς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Χάνεις τον εαυτό σου εντέλει και καταλήγεις να συμβιβάζεσαι με όλα. Η λύση; Να είσαι ο εαυτός σου και να αγαπάς τον εαυτό σου από την αρχή.

Δώσε χρόνο σε σένα για να γνωρίσεις τον αληθινό και γνήσιο εαυτό σου.

Με αυτόν τον τρόπο, όποιον άνθρωπο προσελκύεις κοντά σου θα αγαπά εσένα, και όχι κάποια εκδοχή σου.