Ο Υδροχόος ίσως να είναι ένα από τα παρεξηγημένα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Υπάρχουν μύθοι που τον περικλείουν αλλά και κάποιες αλήθειες που μιλούν πραγματικά για αυτόν. Διάβασε παρακάτω όσα πρέπει και όσα δεν πρέπει να πιστεύεις για τους Υδροχόους.

Αλήθεια 1: Οι Υδροχόοι πάντα εμπνέουν τους άλλους

Ο Υδροχόος είναι καινοτόμος, σκέφτεται με τρόπο μπροστά από την εποχή του και βλέπει παντού ευκαιρίες. Στην πραγματικότητα, καταφέρνει να βλέπει ευκαιρίες ακόμα και σε στιγμές που άλλοι θα τα είχαν παρατήσει. Για εκείνον, το γεγονός ότι υπάρχει μια “πινακίδα” που λέει “αδιέξοδο”, δε σημαίνει πως πρέπει να γυρίσεις πίσω και να τα παρατήσεις. Η τάση του να επιλέγει το μονοπάτι που οι άλλοι απορρίπτουν, εμπνέει τους άλλους γύρω τους.

Βέβαια, ο Υδροχόος δεν ξέρει ποια ακριβώς είναι η επίδραση που έχουν στους άλλους. Όποιος περνάει χρόνο με αυτό το ζώδιο αμέσως θέλει να γίνει λίγο πιο επαναστατικός αντιγράφοντάς τον.

Αλήθεια 2: Οι Υδροχόοι είναι πολυδιάστατα πλάσματα

Πριν ανακαλυφτούν όλοι οι πλανήτες του σύμπαντός μας, ο Υδροχόος είχε ως κυβερνήτη του τον Κρόνο, τον πλανήτη των αυστηρών δομών και της ανάπτυξης. Τώρα ξέρουμε πως ο Υδροχόος κυβερνάται από τον Ουρανό, τον πλανήτη των απρόβλεπτων και της επανάστασης.

Ο Υδροχόος είναι το παράδοξο. Υπάρχει ένα κομμάτι του που θέλει απλά να ξεμπερδεύει με tasks και να κάνει το απόλυτο focus στους στόχους του. Παράλληλα όμως ένα άλλο κομμάτι του που είναι weird, βγαίνει συχνά στην επιφάνεια. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Υδροχόος φαίνεται τόσο μοναδικός και μυστηριώδης στα υπόλοιπα ζώδια. Έχει μεγάλο βάθος και το να τον προσεγγίζεις επιφανειακά δε θα σε βοηθήσει να μάθεις τίποτα για εκείνον.

Αλήθεια 3: Οι Υδροχόοι είναι οραματιστές

Αν έπρεπε να διαλέξουμε το ένα ζώδιο που θα μπορούσε να μετατρέψει τα όνειρα σε πραγματικότητα, αυτό θα ήταν ο Υδροχόος. Είναι σταθερό ζώδιο, γεγονός που σημαίνει πως είναι ικανός να βάλει τα θεμέλια σε ιδέες, όνειρα και concepts και να δημιουργήσει κάτι από αυτά. Ο Υδροχόος είναι ο τύπος που φτιάχνει λίστες στο κινητό του, που οργανώνει τα ταξίδια της παρέας, που παίρνει τις προαγωγές στη δουλειά. Απλά βάζει στόχους και τους πετυχαίνει. Βλέπει τα πάντα ως ευκαιρίες, ακόμα και την αποτυχία. Το “όλα είναι δυνατά” είναι η φιλοσοφία ζωής του.

Ο Υδροχοος μπορει να γινει και θα γινει φιλος με τα παντα

Μύθος 1: O Υδροχόος είναι ερημίτης

Γύρω από τους Υδροχόους πλανάται ο μύθος πως είναι ερημίτης και απολαμβάνει στο έπακρο το να περνά χρόνο μόνος και ελεύθερος. Αυτό είναι περισσότερο παρεξήγηση. Ναι, ο Υδροχόος είναι ο τύπος ανθρώπου που εύκολα παθαίνει overdose από τις κοινωνικές συναναστροφές και χρειάζεται να περάσουν πολύ χρόνο μόνοι τους μετά από ένα πάρτι, για να γεμίσουν μπαταρίες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι ερημίτες και αποφεύγουν τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα αυτό το ζώδιο δίνει μεγάλη σημασία και αξία στις σχέσεις του με τους φίλους και την οικογένειά του, αλλά παράλληλα σέβεται την ανάγκη του για να έχει χρόνο με τον εαυτό του.

Μύθος 2: Ο Υδροχόος είναι ρηχός και ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του

Οι Υδροχόοι θεωρούνται απόμακροι και έτσι κάποιου τους παρεξηγούν χαρακτηρίζοντάς τους ψυχρούς και εγωκεντρικούς. Ωστόσο, όπως κάθε ζώδιο, έχει την ανάγκη να χτίσει σχέσεις δυνατές που θα κρατήσουν στον χρόνο. Ακριβώς για αυτό το λόγο θέλει να είναι σίγουρος ότι έχει βάλει τα σωστά άτομα στον κύκλο του, και του παίρνει καιρό να τους ανοιχτεί. Η ψυχρότητα είναι απλά η άμυνά του, όχι αληθινή τάση να ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του.

Μύθος 3: Ο Υδροχόος είναι δογματικός

ΟΚ, προφανώς έχει άποψη, σκέφτεται πολύ, αμφισβητεί τα πάντα και σε ό,τι έχει να κάνει με πολιτική και θεωρίες συνωμοσίας καλό είναι να μην τον προκαλέσεις. Θα ξέρει τα πάντα. Αλλά δογματικός δεν είναι. Είναι ειλικρινής και ανοιχτός στη συζήτηση και δε φοβάται την ένταση που μπορεί να δημιουργήσει αυτό.

Μύθος 4: Στον Υδροχόο δεν αρέσει να κάνει προγράμματα

Αυτή η εσφαλμένη αντίληψη μπορεί να φαίνεται σαν να έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι οι Υδροχόοι είναι ελεύθερα πνεύματα. Ο Υδροχόος μπορεί να φαίνεται σαν ένα από τα πιο χαλαρά ζώδια και ότι τον ενδιαφέρει να περνάει καλά. Παρόλα αυτά, σκέφτεται περισσότερο από όσο δείχνει. Δεν είναι τόσο χαλαρός όσο δείχνει.

Πηγή: Your Tango
featured image: Luxirare