Ακμή μετά τα 18… συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Εξάλλου, όλες θυμόμαστε την εμφάνιση της Kendall Jenner στις Χρυσές Σφαίρες, με τα breakouts να φαίνονται ξεκάθαρα σε όλες τις φωτογραφίες. Φαντάσου, έχει ακόμα και εκείνη, με ένα επιτελείο από ειδικούς κοντά της!

Ποιες είναι οι αλήθειες για την ακμή μετά την ενηλικίωση και ποιοι οι μύθοι που την περιβάλλουν;

Αλήθειες

Άγχος

Το άγχος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Είμαστε σίγουρες πως θα έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά που είσαι πιο πιεσμένη με τη σχολή, τη δουλειά ή κάτι προσωπικό, ένας μικρός φίλος θα κάνει την εμφάνισή του στο δέρμα σου. Όσο και αν σου πούμε να χαλαρώσεις, ξέρουμε πως αυτό μπορεί να είναι από δύσκολο έως και αδύνατο κάποιες φορές. Αυτό που σε συμβουλεύουμε είναι να αρχίσεις ένα είδος άσκησης που σε αποφορτίζει και σε χαλαρώνει. Συνήθως αυτό είναι η γιόγκα και το πιλάτες, αλλά τέλος πάντων και το kick boxing να είναι, απλά κάνε το! Whatever works!

Ρύπανση

Δυστυχώς είναι παντού και ναι επηρεάζει απίστευτα το δέρμα μας, προκαλώντας ακμή και πρόωρη γήρανση. Όταν είσαι έξω, μπροστά στον υπολογιστή… Δυστυχώς δεν μπορείς να την αποφύγεις, αλλά μπορείς έστω να προστατευτείς. Ένα mist μπορεί να σε βοηθήσει ή -ακόμη καλύτερα- ένα mist κατά της ρύπανσης.

Σημάδια

Το χειρότερο… Δυστυχώς είναι αλήθεια πως η ακμή μετά τα 18 αφήνει πιο εύκολα σημάδια στο δέρμα. Οι συμβουλές που μπορούμε να σου δώσουμε είναι οι κλασικές αλλά και οι μόνες που δουλεύουν! Μην πειράζεις τα σπυράκια σου, κάνε απολέπιση και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς καθημερινά αντηλιακό, ακόμα και όταν δεν έχει ήλιο.

Μύθος

Ενυδατική κρέμα

Είναι αλήθεια πως μπορείς να χρησιμοποιείς όποια ενυδατική θέλεις, αφού έχεις περάσει την εφηβεία; Δυστυχώς, αν έχεις ακόμη ακμή, αυτό δεν ισχύει… Καλύτερα να αποφεύγεις τις ενυδατικές κρέμες, ειδικά τις πιο βαριές. Αν έχεις ανάγκη από ενυδάτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν πολύ ανάλαφρο ορό ενυδάτωσης. Το βασικό είναι να βρεις ένα πρόγραμμα φροντίδας που να είναι ιδανικό για το δέρμα σου. Μπορεί να έχεις ακόμη ακμή, αλλά το δέρμα σου δεν έχει τις ίδιες ανάγκες που είχε στην εφηβεία. Πρέπει να το κρατήσεις στο ιδανικό επίπεδο ώστε να μην είναι ούτε αφυδατωμένο αλλά ούτε και πολύ λιπαρό. Μία επίσκεψη στο δερματολόγο θα σε βοηθήσει πολύ!

Σπυράκια, ξηρότητα, ρυτίδες… το τέλειο δέρμα δεν υπάρχει. Ή και να υπάρχει, εμείς δεν το έχουμε σίγουρα

Δες ακόμα: Ποιες τροφές πρέπει αν αποφεύγεις αν έχεις ακμή
featured photo: StyleCaster