Καταρρίπτουμε τους πιο γνωστούς μύθους για τη σχέση των μαλλιών με το νερό

Καταρρίπτουμε τους πιο γνωστούς μύθους για τη σχέση των μαλλιών με το νερό

Τελικά δεν ισχύουν όλα όσα ξέραμε

Υπάρχουν τόσοι μύθοι γύρω από την επαφή των μαλλιών μας με το νερό.

Ας δούμε επιτέλους τι ισχύει και τι όχι.

#Το νερό δημιουργεί ωραιότερο εφέ στα σγουρά μαλλιά – TRUE

Εδώ η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, διότι ισχύουν δύο περιπτώσεις. Ναι μεν τα curly μαλλιά έχουν καλύτερο όγκο και σχήμα όταν τα βρέχεις, αλλά τις περισσότερες φορές αυτή η υγρασία προκαλεί το γνωστό σε όλες μας φριζάρισμα. Στην περίπτωση που τα μαλλιά φριζάρουν- όπως πχ. μια βροχερή μέρα- δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να σώσεις την κατάσταση.

#Είναι OK να βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά - NOT TRUE

Το να βγεις με βρεγμένα μαλλιά είναι κάτι που έχεις κάνει πολλές φορές, είτε γιατί δεν πρόλαβες να τα στεγνώσεις, είτε γιατί έχει αφόρητη ζέστη και δεν άντεχες τη θερμότητα του σεσουάρ στο κεφάλι σου. Όπως και να'χει, οι ειδικοί επιμένουν πως αυτό δεν κάνει καλό στα μαλλιά. Σκέψου πώς είναι τα νύχια σου όταν βγαίνεις από το αφρόλουτρο: ευαίσθητα! Το ίδιο ισχύει και για τα βρεγμένα μαλλιά. Τα μαλλιά σου θα είναι όλο και πιο αδύναμα, θα φριζάρουν πιο συχνά και θα τραυματίζονται οι τρίχες. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται water fatigue.

#Δεν παίζει ρόλο ο τύπος νερού - NOT TRUE

Κι όμως, αν δεν προσέξεις το νερό που χρησιμοποιείς μπορείς να βλάψεις τις τρίχες. Ένας τύπος νερού που δημιουργεί θέματα είναι το hard. Τι το ξεχωρίζει όμως από το κανονικό; Σκέψου ότι ένα μόριο νερού φτιάχνεται από δύο άτομα υδρογόνου και ένα άτομο οξυγόνου. Όταν όμως τα μόρια νερού περιέχουν κι άλλα στοιχεία όπως κάλιο και μαγνήσιο, μπορεί να προκαλέσουν αρνητικά αποτελέσματα στα μαλλιά σου.

#Το στέγνωμα των μαλλιών με αέρα είναι καλύτερο από εκείνο με τη θερμότητα - TRUE

Κι εδώ η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αν αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ίσως να δημιουργήσεις σιγά σιγά ένα πρόσφορο έδαφος για φυσική φθορά της τρίχας. Αυτό συμβαίνει διότι η θερμότητα «κλειδώνει» όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η τρίχα για να αναπτυχθεί σωστά.

#Είναι OK να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με ζεστό νερό - TRUE

Εναι ΟΚ μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά μας χρειάζονται και το ζεστό αλλά και το κρύο νερό με κάποιες μικρές εναλλαγές. Εστίασε στο τι έχεις ανάγκη την ανάλογη στιγμή, όπως θα έκανες και με το νερό για το ντους σου!

#Όταν πίνεις πολύ νερό μακραίνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου - NOT TRUE

Όχι κορίτσια, αυτό δεν ισχύει! Το νερό είναι πολύ καλό για τον οργανισμό και την υγεία μας αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι βοηθά και στο να μακρύνουν τα μαλλιά μας πιο γρήγορα.

#Το steaming είναι καλό για τα μαλλιά - NOT TRUE

Ο ατμός δεν βοηθά στην καλή υγεία των μαλλιών. Βασικά το αντίθετο, προκαλεί φθορά από μέσα προς τα έξω. Αυτό που προκαλεί ο ατμός είναι το πολύ πιο συχνό άνοιγμα των cuticles της τρίχας. Cuticles είναι οι μικροί πόροι που έχει κάθε τρίχα. Όσο πιο συχνά ανοιγοκλείνουν, τόσο πιο εύκολα προκαλείται φθορά σε αυτήν.

#Το σατέν είναι το καλύτερο ύφασμα για τα μαλλιά - NOT TRUE

Αυτό δεν ισχύει διότι το σατέν δεν προσφέρει τόσα όσα θα προσέφερε το μετάξι στα μαλλιά μας. Βέβαια η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι μια microfiber πετσέτα, η οποία τείνει να στεγνώνει πιο γρήγορα τα μαλλιά σε σχέση με την κλασική.

Δες ακόμα: Αυτό το nail polish χρώμα θα κυριαρχήσει φέτος το καλοκαίρι
featured photo: StyleCaster
 
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.