Μόλις μετακομίσατε μαζί – συγχαρητήρια! Τώρα, ίσως αναρωτιέσαι πώς να προσαρμοστείς στη νέα καθημερινότητα με τον σύντροφό σου. Γιατί η αλήθεια είναι πως και αυτό θέλει δουλειά.

Το να συζείς με τον σύντροφό σου δεν είναι εύκολη υπόθεση

Μετά από τις πρώτες εβδομάδες ανυπομονησίας και ενθουσιασμού, θα υπάρξουν σίγουρα και πρακτικά ζητήματα τα οποία θα κάνουν τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα, αλλά σίγουρα λύνονται. Απλώς πρέπει να ξέρεις το μυστικό.

Όχι πως θέλω να κάνω να spoil, αλλά ίσως το ξέρεις ήδη. Απλώς ενίοτε μπορεί να επιλέγεις να το αγνοήσεις.

H συμβίωση με κάποιον μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα για μια σχέση. Είναι ένα βήμα μπροστά, μία δοκιμή για κάτι περισσότερο ή απλά μία καινούργια καθημερινότητα χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποσκοπεί κάπου κάποιος από τους δύο.

Σημαίνει απλά ότι απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο ο ένας με τον άλλο. Το μυστικό όμως για να καταφέρεις να προσαρμοστείς στη νέα κοινή πραγματικότητα και καθημερινότητα δεν είναι αστικός μύθος.

Επενδύστε στην επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι σίγουρα το κλειδί για τον τρόπο προσαρμογής στην ομαλή συμβίωση. Τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου, έχετε τις δικές σας ατομικές ανάγκες για την καθημερινή σας ζωή που πρέπει να ικανοποιηθούν. Είναι λοιπόν σημαντικό να συζητήσετε ποιες είναι αυτές οι ανάγκες!

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες, οι ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες. Δεν μπορείς να συμβιβαστείς σε αυτό που χρειάζεσαι.

Βρείτε κοινή γραμμή στην καθημερινότητά σας

Καθώς εσύ και ο σύντροφός σου μεγαλώσατε σε διαφορετικά ‘’νοικοκυριά’’ είναι επόμενο οι καθημερινότητές σας να είναι διαφορετικές.

Σκεφτείτε και συζητήστε τις συνήθειές σας και ορίστε τις προσδοκίες σας για το δικό σας νοικοκυριό, προκειμένου η προσαρμογή να γίνει πιο ομαλά.

Αυτές οι προσδοκίες μπορεί να αφορούν τον χώρο, τις ρουτίνες ή τις συμπεριφορές αλλά είναι σημαντικό να γίνει η συζήτηση όσο κι αν φαίνεται απλό ή δεδομένο.

“Διαίρει και βασίλευε”

Υπάρχουν πολλές δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι και ο φόρτος των μικροδουλειών αυξάνεται όταν δύο άτομα μένουν μαζί. Αυτό μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει εντάσεις αν το βάρος αυτών των υποχρεώσεων βαραίνει κυρίως τον ένα.

Το μυστικό για μία αρμονική συμβίωση είναι ένα. Προσαρμοστικότητα. Μαγικές λύσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν και θα πρέπει να επικοινωνείς πολύ περισσότερο με τον σύντροφο σου όταν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το βήμα.