Ήμουν από τα κορίτσια που έτρωγαν τα νύχια τους και ποτέ δεν είχαν περιποιημένο μανικιούρ γιατί απλά το κατέστρεφαν (είτε με τα δόντια είτε με τα άλλα νύχια). Κάποτε μου είχε πει κάποιος ότι μια γυναίκα με απεριποίητα άκρα είναι μια γυναίκα απεριποίητη γενικώς. Αυτό ήταν ένα γερό χτύπημα για την κρυμμένη μου ματαιοδοξία και ο υπερήφανος θηλυκός μου εαυτός δεν μπορούσε να το δεχτεί.

Και κάπως έτσι ελάττωσα το «φάγωμα» των νυχιών, άρχισα τις επισκέψεις στη μανικιουρίστ. Παρακάτω σου έχω τα top secrets για όμορφα χέρια. Τα οποία πλέον τα ακολουθώ με ευλάβεια.

  1. Περιόρισε τη χρήση πολύ ζεστού νερού. Το ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα, το κάνει πιο ξηρό και καταστρέφει και το βερνίκι νυχιών. Προτίμησε πιο χλιαρό ή και κρύο νερό για να πλύνεις τα χέρια σου.
  2. Ενυδάτωσε τα χέρια σου με κάθε ευκαιρία. Μπορείς να έχεις μια κρέμα χεριών στην τσάντα σου, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στο μπάνιο, δίπλα από το κρεβάτι σου, στην κουζίνα δίπλα από το νεροχύτη, γενικά παντού. Και με κάθε ευκαιρία να απλώνεις κρέμα στα χέρια σου. Γιατί η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω. Γενικώς.
  3. Χρησιμοποίησε προϊόντα προσώπου και στα χέρια σου. Το scrub που περισσεύει από την απολέπιση προσώπου εφάρμοσέ το στα πετσάκια. Το ξηρό λάδι που χρησιμοποιείς για την ενυδάτωση προσώπου είναι επίσης ιδανικό για να ενυδατώσεις τα πετσάκια. Το ίδιο και η κρέμα ματιών που συνήθως είναι ιδιαίτερα πλούσια.
  4. Φρόντισε τα πετσάκια. Αυτά είναι που χαλάνε και την εικόνα των νυχιών. Βάζε όσο πιο συχνά μπορείς ξηρό λάδι. Τα μαλακώνει και τα κάνει να φαίνονται λιγότερο άγρια κι έτσι φαίνονται και τα χέρια πιο περιποιημένα. Επίσης με το μεταλλικό κατάλληλο εργαλείο (που δεν ξέρω πως το λένε) σπρώξε τα πετσάκια προς τα πίσω, αλλά μην τα κόψεις. Μια λάθος κίνηση μπορεί πολύ εύκολα να σε τραυματίσει και το αποτέλεσμα να είναι το αντίθετο από αυτό που θέλεις.
  5. Άπλωσε κρέμα με SPF. Νομίζεις ότι η επιδερμίδα των χεριών σου δεν έχει ανάγκη από αντηλιακή προστασία; Πλανάσαι. Άλλωστε τα χέρια δεν είναι το πρώτο σημείο που κάνουν την εμφάνισή τους οι πανάδες; Να έχεις μαζί σου μια αντηλιακή και την ώρα που την εφαρμόζεις στο πρόσωπο να βάζεις μια μικρή ποσότητα και στα χέρια.
  6. Κάνε λίγο πιο τακτικά μανικιούρ. Δε χρειάζονται υπερβολές, ούτε να κλείνεις ραντεβού κάθε τρεις και λίγο. Κάθε 10 ή 15 μέρες όμως μπορείς να επισκεφτείς την ειδικό για να περιποιηθεί τα άκρα σου. Θα δώσει σωστό σχήμα στα νύχια, θα φροντίσει τις παρανυχίδες και τα πετσάκια, θα τα περιποιηθεί γενικότερα! Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες για να τα διατηρήσεις!

Πηγή: www.purewow.com