Το mysteries αποτελεί το πρώτο 100% ελληνικό ζωντανό παιχνίδι μυστηρίου και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι είναι εμπνευσμένο από τα γνωστά escape rooms του εξωτερικού, στοχεύει απλώς στην ολοκλήρωση της αποστολής ύστερα από την επίλυση των γρίφων. Το mysteries διαθέτει προς το παρόν δύο δωμάτια μυστηρίου, το “The Lost Girl” και το “The Scientist of Dreams”, αλλά σύντομα (μέχρι τα τέλη Μαρτίου) θα ενταχθεί ένα ακόμη δωμάτιο το οποίο θα είναι τελείως διαφορετικό από τα ήδη υπάρχοντα καθώς θα είναι λίγο πιο τρομακτικό. Παράλληλα, υπάρχουν και 3 στάδια δυσκολίας που μπορείς να διαλέξεις μαζί με την ομάδα σου, ξεκινώντας από το Κανονικό, το Δύσκολο και καταλήγοντας στο “Are you Sherlock?” όπου θα πρέπει να λύσεις την υπόθεση χωρίς καμία βοήθεια.

mysteries

Το mysteries ουσιαστικά αποτελεί ένα πρακτορείο ανεξιχνίαστων υποθέσεων και η κάθε ομάδα, η οποία μπορεί να αποτελείται από 3 έως 6 παίκτες,  μετατρέπεται σε υποψήφιους πράκτορες έτοιμους να εξιχνιάσουν την υπόθεση μέσα σε 1 ώρα. Τα δωμάτια είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να παραπέμπουν σε σκηνές από τόπους κάποιου εγκλήματος ή μυστηρίου και γι’ αυτό καθετί που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο μπορεί να αποτελεί κάποιο σημαντικό στοιχείο για να λύσεις την υπόθεσή σου. Τα δωμάτια είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να είναι ασφαλή για όλες τις ηλικίες αν και συνίσταται για παιδιά κάτω των 14 ετών να έχουν μαζί τους κάποιο συνοδό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας ώστε να καταφέρεις εσύ και η παρέα σου σαν άλλοι Sherlock Holmes να εξιχνιάσετε το μυστήριο! Πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι επίλεκτοι πράκτορες του mysteries που θα σου δώσουν τις βασικές οδηγίες και ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας που θα διαλέξετε τις ανάλογες κατευθυντήριες βοήθειες ώστε να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας.

Η ομάδα του SavoirVille βρέθηκε στο Mysteries και επέλεξε να λύσει την υπόθεση του The Lost Girl σε κανονικό επίπεδο και τα κατάφερε! Έτσι ο Γιάννης, η Μαρίτα, η Παρασκευή, η Μαρία, η Μαργαρίτα και η Ντένια, φόρεσαν τα καπέλα τους και πήραν τους μεγεθυντικούς τους φακούς ψάχνοντας σε κάθε γωνιά του δωματίου για το κατάλληλο κλειδί και το απαραίτητο σημείωμα που θα τους πήγαινε ένα βήμα παραπέρα στην εξιχνίαση του μυστηρίου. Υπό την καθοδήγηση σε κάποια σημεία του επίλεκτου πράκτορα, η ομάδα κατάφερε να βρει τη λύση του μυστηρίου και να αποκαλύψει μυστικά του παρελθόντος που έπρεπε να φανερωθούν ώστε να λυτρωθεί το άτομο που ζήτησε τη βοήθεια μας. Ήταν μία εμπειρία αξέχαστη γεμάτη μυστήριο και συνεχής δράση με αντίπαλο το χρόνο που μας ακολουθούσε απειλητικά.

mysteries2

Αν θέλεις και εσύ με τη παρέα σου να λύσεις κάποιο από τα μυστήρια, δεν έχεις παρά να κάνεις κράτηση στο site www.mysteries.gr. Όσο για την πρόσβαση, είναι πολύ εύκολη και με τα μεταφορικά μέσα ( Στάση Ευαγγελισμός) καθώς βρίσκεται πίσω από το Hilton, οδός Βρασίδα 11.

www.mysteries.gr