Το 2016, η Kit de Waal κυκλοφόρησε το βιβλίο της My Name is Leon και όλοι μιλούσαν για μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ στο χαρτί. Επομένως, ήταν θέμα χρόνου να μεταφερθεί η συγκεκριμένη ιστορία στη μεγάλη οθόνη. Το My Name is Leon σήμερα ακολουθεί πιστά την ιστορία του βιβλίου και μας μεταφέρει στον κόσμου του 9χρονου Leon.

Το My Name is Leon διαδραματίζεται στο Birmingham των ’80s

Εκεί ο μικρός Leon ζει με τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό του. Η μητέρα του, η οποία αντιμετωπίζει πολλά καταθλιπτικά επεισόδια, έχει εναποθέσει την ανατροφή του μικρού παιδιού σχεδόν αποκλειστικά στον Leon. O Leon όμως είναι ένα παιδί με απίστευτη αισιοδοξία. Πιστεύει πως αυτή είναι η κανονικότητα του και δεν έχει παραπονεθεί ποτέ για την κατάσταση της οικογένειας του. Ωστόσο, οι γείτονες δεν αργούν να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά κι έτσι καλούν την πρόνοια για την περίπτωση του Leon. Αμέσως η μητέρα του κρίνεται ακατάλληλη για την ανατροφή του Leon κι έτσι εκείνος ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι σε ανάδοχες οικογένειες.

Η ταινία ακολουθεί την ανάγκη του Leon να επανενωθεί με την οικογένεια του

O Leon είναι ένα παιδί που ακόμα κι όταν αντιλαμβάνεται ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι εναντίον του, δεν παύει να χάνει τις ελπίδες του. Παράλληλα, όμως καλείται να αντιμετωπίσει και τον συστημικό ρατσισμό της Αγγλίας εκείνης της εποχής, ο οποίος κάνει ιδιαίτερα δυσχερή τη θέση του. Ακόμη και σε αυτήν την περιπέτεια του, ο Leon έχει δίπλα του ορισμένους ανθρώπους που τον στηρίζουν και από τους οποίους παίρνει σπουδαία μαθήματα για τη ζωή, την ανθρωπιά και την αξία της φιλίας και της οικογένειας.

Πρόκειται για μια ταινία που ισορροπεί πολύ καλά ανάμεσα στον σκληρό ρεαλισμό και την πραγματικότητα της εποχής, αλλά και το χιούμορ και την αισιοδοξία με την οποία βλέπει τα πράγματα ο Leon. Μια αισιοδοξία που δεν ισοσκελίζεται ποτέ με την παιδική αφέλεια, αλλά με μια εξαιρετική ωριμότητα την οποία δεν διαθέτουν οι ενήλικες γύρω του.