Πριν από χρόνια άφησα ένα αγόρι να με περιμένει στην καφετέρια που είχαμε ραντεβού επειδή δε με ενδιέφερε πολύ. Πριν μερικά χρόνια ένα αγόρι μου έστειλε sms ότι δε μπορεί να με ξαναδεί γιατί γνώρισε μια άλλη κοπέλα. Αυτά είναι μέσα στη ζωή και δε πειράζει. Η πραγματική απογοήτευση συμβαίνει όταν μια σειρά τελειώνει πάνω στην ώρα που έχει αρχίσει να σου αρέσει.

Αυτό έπαθα και εγώ με το My mother & other strangers που ανακάλυψα στην Cosmote TV. Ποτέ δεν πρόσεξα ότι περιλαμβάνει μόνο 5 επεισόδια έτσι όταν έκλαιγα με αναφιλητά για όσα γίνονταν στο πέμπτο επεισόδιο δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να σκουπίσω τα δάκρυα μου και να ξεχάσω όσα είδα. Το πρώτο επεισόδιο δε με ενθουσίασε αλλά το βρήκα ενδιαφέρον, το δεύτερο επεισόδιο ήταν η ευκαιρία που δίνεις πάντα σε μια σειρά να σε πείσει για την εξέλιξη της, το τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο τα απόλαυσα και το πέμπτο με συνεπήρε. Δάκρυα, λυγμοί, μύξες. Ηταν 12,30 το βράδυ αλλά δε με ένοιαζε, θα θυσίαζα τον ύπνο μου να δω άλλο ένα επεισόδιο. Και ΔΕΝ ΕΙΧΕ. Τέλος. Πάπαλα.

Κανένας χωρισμός και καμία εγκατάλειψη δεν μοιάζει μ αυτό το συναίσθημα. Εγώ που αγάπησα την κυρία Κόιν σαν φίλη μου και που υποστήριξα με πάθος τον σμηναγό Ντρέιφους τώρα ήμουν βαθύτατα πληγωμένη και εγκατελειμένη.

Το My Mother & Other Strangers, είναι ένα δράμα που εκτυλίσσεται στη Βόρεια Ιρλανδία την εποχή που χιλιάδες αμερικανοί αεροπόροι εγκαταστάθηκαν εκεί για τις ανάγκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η σειρά επικεντρώνεται στη Rose Coyne, σύζυγο και μητέρα που ερωτεύεται έναν γοητευτικό αξιωματικό και τη ζωή της διηγείται ο γιος της μετά από χρόνια.

Η ιστορία δεν είναι αληθινή, το μέρος είναι φανταστικό αλλά τα ιστορικά γεγονότα λίγο πολύ συνέβησαν. Τριακόσιες χιλιάδες αεροπόροι ταξίδεψαν από την Αμερική για να πολεμήσουν.

Το κανάλι BBC, υπεύθυνο για την παραγωγή της σειράς, αν και είχε έτοιμο το υλικό από το 2016 δεν το έβαλε στον αέρα πριν τον Ιούνιο το 2017. Αν αναζητήσεις τη δεύτερη σεζόν θα πέσεις πάνω σε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ομιχλώδη την απάντηση.

View image on Twitter
Στο μεταξύ η The Telegraph εξηγεί ότι η πρωταγωνίστρια ζήτησε ένα μικρό διάλειμμα από την ηθοποιία μιας και ήταν έγκυος κατά τα γυρίσματα του πρώτου κύκλου.Παραμένω έξαλλη.
Ξέρεις τι κάνω όταν απορρίπτομαι; Πάω στις επόμενες πορτοκαλιές. Αμέ.
Επόμενες πορτοκαλιές σημαίνει άλλες σειρές με ιστορικό περιεχόμενο: 

The Bletchley Circle (2 σεζόν)

bfeimr3ceaa_qln Μια παρέα γυναικών και η ζωή τους αμέσως μετά τον πόλεμο, το 1952. Κατά τη διάρκεια του πολέμου εργάστηκαν ως αποκρυπτογράφοι και τώρα καλούνται να εξιχνιάσουν εγκλήματα.  Στη δεύτερη σεζόν θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητα ενός από την παρέα τους.

The Man In The High Castle (2 σεζόν)

the-man-in-the-high-castle-rufus-sewell-amazon-season-2 Στο The Man In The High Castle παρουσιάζεται το εναλλακτικό σενάριο τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Γ Ράιχ έχει νικήσει και ο κόσμος κυβερνάται από τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες. Τροφή για σκέψη.

Home Fires (2 σεζόν)

5d44f32b-4caf-4390-8e9d-d77c5b54b061-home_fires_ep1_28 Αμέσως πριν τον πόλεμο σε μια μικρή πόλη της Αγγλίας καθημερινές φιλίες και διαφωνίες δοκιμάζονται κάτω από την επιστράτευση.

Outlander (3 σεζόν)

outlander3 Η ζωή της Claire μετά τον πόλεμο παρουσιάζεται σε μερικά επεισόδια. Στο κύριο μέρος της σειράς όμως η ζωή της νοσοκόμας που έτρεχε στο πεδίο της μάχης μεταφέρεται εκατοντάδες χρόνια πριν, σε μια άλλη ζωή.

The Mighty Eighth

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια ακόμη σειρά συνεργασίας μεταξύ Steven Spielberg και Tom Hanks. Η ζωή 11 ανδρών μέσα σε ένα βομβαρδιστικό αεροπλάνο την ώρα που μάχονται για την ζωή τους και την πατρίδα. Πικραμένη από το My mother & other strangers θα συνεχίσω να ελπίζω κρυφά ότι θα ξημερώσει μια μέρα που θα ανακοινωθεί η δεύτερη σεζόν. Μέχρι τότε θα προχωρήσω τη ζωή μου όπως θα έκανα αν με είχε εγκαταλείψει ένας αγαπημένος. Στη δική μου περίπτωση είναι ολόκληρο κάστ.