Μεγαλώνοντας διαμόρφωσες μία ιδέα για τον έρωτα και την αγάπη μέσα από την ποπ κουλτούρα και παρατηρώντας τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο My Love: 6 Ιστορίες Αληθινής Αγάπης καταφέρνει να συνδυάσει και τα δύο σε 6 μόλις επεισόδια.

Τα ζευγάρια της σειράς αυτής έχουν ζήσει μαζί για περισσότερες από 4 δεκαετίες

Το My Love διηγείται τις ιστορίες 6 διαφορετικών ζευγαριών που ζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Παρατηρώντας αυτούς τους ανθρώπους στην Αμερική, την Ισπανία, την Ιαπωνία, τη νότια Κορέα, τη Βραζιλία, και την Ινδία είναι συγκινητικό να βλέπει πως η αγάπη τους όχι απλά δεν μειώθηκε όσο πέρασαν τα χρόνια, αλλά έγινε δυνατότερη. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δεν υπήρξαν δυσκολίες. Φαίνεται όμως πως το κάθε ένα από αυτά τα ζευγάρια έχει βρει το δικό του τρόπο να τις ξεπερνά.

Η σειρά αφορμάται από το ντοκιμαντέρ του Jin Mo-young με τίτλο My Love, Don’t Cross That River

Εκεί είχαμε παρακολουθήσει ένα ζευγάρι στη νότια Κορέα που ζούσε μαζί μετά από 76 χρόνια γάμου. Σήμερα παρακολουθούμε πώς η συντροφικότητα και η αγάπη είναι έννοιες πανανθρώπινες που δε γνωρίζουν σύνορα. Σε κάθε επεισόδιο, ένας ξεχωριστός σκηνοθέτης ακολουθεί το κάθε ζευγάρι για περίπου ένα χρόνο. Παρατηρεί και καταγράφει την καθημερινότητα τους, τις απλές πράξεις αγάπης αλλά και όσα φέρνουν διάφορες “φουρτούνες”.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ή αφηγηματικές τεχνικές, τα επεισόδια αυτά κυλούν ομαλά όπως η ζωή. Δε χρειάζονται φαντασμαγορικές στιγμές ούτε τρομερές “εκρήξεις” ρομαντισμού για να καταλάβουμε ότι αυτούς τους ανθρώπους τους συνδέει κάτι βαθύτερο.

Η σειρά δε θέλει να προβάλει ένα συγκεκριμένο ορισμό για το τι σημαίνει “αληθινή αγάπη”

Σίγουρα, δεν είναι αυτός ο στόχος της. Άλλωστε, και οι άνθρωποι που συμμετέχουν έχουν ο καθένας μία διαφορετική απάντηση να δώσει σε αυτό το ερώτημα. Μην περιμένεις, λοιπόν, να μάθεις τι πραγματικά είναι η αγάπη μέσα σε μία πρόταση. Αντιθέτως, μπες στη διαδικασία να σκεφτείς το πόσα διαφορετικά προσωπεία μπορεί εκείνη να φορέσει. Έτσι, στο τέλος η ερώτηση θα γίνει: Πώς τελικά κρατάμε την αγάπη; Ή μάλλον, πώς την μεγαλώνουμε;

Σε αυτές τις ερωτήσεις, τα ζευγάρια του My Love φαίνεται να έχουν μερικές πολύ καλές απαντήσεις. Δεν είναι, όμως, αυτές που θα λειτουργούσαν για τον καθένα από εμάς. Αν υπάρχει ένα κοινό συστατικό σε όλες τις ιστορίες, αυτό είναι ίσως και το πιο κλισέ που ακούς τόσα χρόνια αλλά τελικά ποτέ δεν τηρείς: να αγαπάς και να κρατάς τις μικρές στιγμές, χωρίς να τις θεωρείς δεδομένες.

featured image: Netflix