Η Νίκη Ξημέρη δηλώνει “αιώνια day dreamer και citizen of the world που ψάχνει την ομορφιά σε κάθε γωνιά της γης.”

Ζει στο Λονδίνο και στον ελεύθερο χρόνο της αναζητά τους αληθινούς gentlemen, κι όπως λέει και η ίδια “προσπαθώ να αναβιώσω το μοντέρνο Cary Grant στους άντρες γύρω μου ως δημοσιογράφος αντρικής μόδας αλλά και ως fashion consultant. 

Επίσης διοργανώνει fine luxury art events και παίζει μουσική στο δικό της ραδιόφωνο. —andronikki .com-.

“Κατάλαβες τώρα από που πηγάζει το day dreamer; Απο το ότι δεν κοιμάμαι ποτέ επομένως δεν έχω χρόνο για night dreams.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANDRONIKKI (@andronikkiximeri)

Πώς θα περιέγραφες το style σου με τρεις λέξεις;

Ανδρόγυνο με θηλυκές πινελιές το πρωί για τη δουλειά, αντισυμβατικό 80’ς το μεσημέρι για καφέ και early cocktails και 40’ς chic sexy για το βράδυ. Το λες και πολυμορφικό.

Πώς θα περιέγραφες την πόλη σου με τρεις λέξεις;

Royal, ανατρεπτική, diverse και ντελικάτη.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANDRONIKKI (@andronikkiximeri)

Ποια είναι τα go-to brands για σένα;

Στηρίζω όλα τα ελληνικά brands, sustainable και eco friendly κατα προτίμηση αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα vintage κομμάτια και για αυτό λατρευω τη Gabriela Hearst,  τη sacred hawk αλλά κατα κύριο λόγο η ντουλάπα του πατέρα μου είναι το καλύτερο go-το brand που στρέφομαι κάθε φορά.

Ποια είναι τα go-to spots της πόλης για σένα;

Λατρεύω ότι παλιομοδίτικο, classy και royal αυτή η πόλη έχει να προσφέρει. Ιδιαίτερη αδυναμία στα speakeasy bar ιδιαίτερα αυτά με καλό ρούμι όμως το Kwant αλλά και το Termini στο soho που κάνει εκπληκτικό νεγκρόνι. Και φυσικά όλα τα old fashioned και chic ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης απο όπου έχουν περάσει οι πιο rebel elegant stars της εποχής.

Πώς το ότι ζεις στo Λονδίνο έχει επηρεάσει τις στυλιστικές επιλογές σου;

Δε μπορώ να πω ότι έχω αλλάξει ιδιαίτερα στυλ λόγω τοποθεσίας. Η διαφορά είναι στο ότι έχω περισσότερες επιλογές να βρω αυτό που ψάχνω σε μικρούς vintage θησαυρούς. Η άλλη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει λογοκρισία, ούτε περίεργα βλέμματα εδώ ως εκ τούτου η ελευθερία του στυλ είναι καθαρά αποδεκτή και φυσιολογική και τα inspirations από το περιβάλλον και τους γύρω σου, αμέτρητα.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANDRONIKKI (@andronikkiximeri)

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στοιχείο από το «Λονδρέζικο στυλ» σου;

Το ανυπότακτο καθώς πρέπει των 40’ς.

Τι θα ‘’πειράξεις’’ φέτος τον χειμώνα στην εικόνα σου;

Τα κιλά μου. Θα φροντίσω να κολλήσω μία φωτογραφία με το σώμα της «Jenny from the block», να βγάλω τις πουέντ και τα παπουτσάκια του χορού από τις κούτες και να ξανα αρχίσω το μποξ.  Κατα τ ‘άλλα όλα καλά .
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANDRONIKKI (@andronikkiximeri)

Τι θα άλλαζες ευχαρίστως στην πόλη;

Την πολυκοσμία στην Οxford Street, τους μεθυσμένους Άγγλους μετά τις 6 το απόγευμα, και τα ΜcDonalds ανά δέκα μέτρα που θα αντικαθιστούσα εύκολα με τον Βάρσο της Κηφισιάς ή έστω με ένα descent ελληνικό μαγαζί που να προσφέρει το παραδοσιακό και αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι και όχι το τουριστικό.

Τι είναι style για σένα;

Body language. Η πρώτη επαφή. Η βιτρίνα μας. Για αυτό φρόντισε να είναι πάντα καθαρή και ενδιαφέρουσα για να χρήζει εξερεύνησης.