Muffins με σπανάκι και τσένταρ, ιδανικά για το brunch σου

Muffins με σπανάκι και τσένταρ, ιδανικά για το brunch σου

Αφράτα, τυρένια muffins, με σπανάκι και λιαστές ντομάτες. Ιδανικά για το brunch σου ή για να το πάρεις μαζί σου στο πάρκο ή στο γραφείο.

Τι θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι (120 ml) ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

12 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

140 γρ σπανάκι, ψιλοκομμένο

2 αυγά

1 φλιτζάνι (240 ml) φρέσκο γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

100g τσένταρ, τριμμένο

2 2/3 φλιτζάνια (350 γρ ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

μια χούφτα κουκουνάρι

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο σας στους (180 ° C) και ετοίμασε ένα ταψάκι για 12 muffins. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ζέστανε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρέ τα για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάλε την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και τις λιαστές ντομάτες και στη συνέχεια σβήσε τη θερμοκρασία της κουζίνας και πρόσθεσε το σπανάκι. Ανακάτεψε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά. Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο λίγο το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλάτι. Ύστερα ρίξε μέσα το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί. Το μείγμα θα είναι παχύ. Ανακάτεψε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και ενσωμάτωσέ με τη ζύμη δουλεύοντας καλά.

Μοίρασε τη ζύμη στις θέσεις για muffin (περίπου 3 κουταλιές της σούπας ανά φλιτζάνι). Πασπάλισε με κουκουνάρι. Ψήσε στη μέση του φούρνου για 25 λεπτά ή έως ότου ένα μαχαίρι βγαίνει στεγνό από το κέντρο ενός muffin.

featured photo: www.sugarsalted.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.