Αέρινα, αφράτα και ελαφριά muffins με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού και φρεσκοκοπανισμένο κάρδαμο.

Το ελαιόλαδο ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα αρώματα, ενώ η ζάχαρη παρόλο που είναι περιορισμένη δεν λείπει στην γεύση.

Υλικά:

Α:

2 αυγά

100γρ ζάχαρη

60 γρ ελαιόλαδο

3/4 κ. χυμό (από 3 μικρά πορτοκάλια)

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.γ. φρεσκοκοπανισμένο κάρδαμο

Β:

300 γρ αλεύρι (μαλακό ή γ.ο.χ.)

2 κ.γ. μπέικιν

1/2 κ.γ. σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

Tι θα χρειαστείς: 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C αέρα. Τοποθετούμε τις θήκες των muffins στο ταψάκι τους.

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά του μείγματος Α. Το ίδιο κάνουμε και με τα υλικά του μείγματος Β.

Ενσωματώνουμε το Β στο Α και ανακατεύουμε ελαφρά (περισσότερα στα stories).

Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι πάνω.

Ψήνουμε για 22′ περίπου χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο ενδιάμεσα.

Βγάζουμε από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Απολαμβάνουμε σκέτα ή προσθέτουμε γλάσο.