Το ξέρουμε πως οι πιθανότητες να έχεις βαρεθεί την κλασική συνταγή για μακαρόνια με κιμά είναι μηδαμινές. Παρόλα αυτά, και επειδή άνθρωποι είμαστε και πάντα έχουμε περιέργεια για κάτι το καινούργιο, ανακαλύψαμε τη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει.

Στο greciantaste θα βρεις μια ιδιαίτερη συνταγή για λαζάνια με κιμά τα οποία όμως είναι ψημένα μέσα σε θήκες για muffin ή capcakes και είναι ιδανικά εάν έχεις παιδιά ή εάν θες να τα προσθέσεις σε έναν μπουφέ.

Υλικά:

  • 1/2 πακέτο πολύχρωμα λαζάνια
  • 300 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κολοκύθι, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 70 γραμμάρια τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • λίγα ντοματίνια για το ντεκόρ
  • μαφινέρια ή χαρτάκια για capcakes

Εκτέλεση:

Βράσε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό για 3 λεπτά. Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό.

Σώταρε όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Πρόσθεσε τον κιμά, τα μπαχαρικά και σώταρε μέχρι να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε την πάστα ντομάτας και το νερό και σιγόβρασε για 30 λεπτά.

Πρόσθεσε τα τυριά, τα λαζάνια και ανακάτεψε. Εννοείται ότι σε αυτό το στάδιο κάνεις μια δοκιμή και τρως τέλεια μακαρόνια με κιμά!

Στήσε την μαφινιέρα σου ή τα καπκεικ. Πρόσθεσε από μια κουταλιά από το μείγμα. Άνοιξε μια τρύπα στη μέση. Τοποθέτησε από ένα ντοματίνι.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμού και ψήσε για 15 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κέικ αμυγδάλου με ricotta και λεμόνι