Όλο αυτό το χρονικό διάστημα της καραντίνας έγινε ξεκάθαρο μέσα από τα social media ότι πολλές γυναίκες ξόδευαν άπλετο χρόνο στις θεραπείες ομορφιάς στο σπίτι τους.

Είχαν τόσες ελεύθερες ώρες στη διάθεσή τους και τόσα ραντεβού μέσω Zoom, που ο συνδυασμός ήταν καταλυτικός. Kαθαριστικά προσώπου, ενυδατικές και αντιρυτιδικές κρέμες, μάσκες και peeling εμφανίζονταν ασταμάτητα στις οθόνες μας κάνοντας δυνατό rotation. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών του NPD Group,οι πωλήσεις των προϊόντων ομορφιάς αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με την προ Covid εποχή. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό αλλά οφείλουμε όλες να έχουμε την προσωπική ρουτίνα ομορφιάς μας και να επιλέγουμε προσεκτικά σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός μας τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Μήπως η λάμψη της επιδερμίδας μας εξαρτάται και από έναν αναπάντεχο σύμμαχο για να boostαριστεί;

Η απάντηση είναι ναι, και ο αναπάντεχος αυτός σύμμαχος είναι οι οργασμοί που προέρχονται κυρίως από τον καθημερινό αυνανισμό μας. Σύμφωνα με την Molly Murphy, συν-ιδρύτρια του Kiki de Montparnasse Pleasure Product Division “Τα οφέλη του αυνανισμού και κατ’ επέκταση του οργασμού είναι τόσα πολλά που είναι απορίας άξιο γιατί οι γυναίκες το θεωρούν ακόμα ταμπού”.

Η σύνδεση ανάμεσα στη σεξουαλική ευχαρίστηση και στο όμορφο δέρμα δεν έχει ακόμη ερευνηθεί σε βάθος όμως οι επιστήμονες σε γενικές γραμμές πιστεύουν ότι ένας οργασμός δεν σε κάνει απλώς να χαμογελάς πλατιά, αλλά σε κάνει επίσης να δείχνεις πιο όμορφη και υγιής.

Σύμφωνα λοιπόν με την Dr. Marie Hayag μια διαπιστευμένη δερματολόγο και ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης “Τα δερματολογικά οφέλη του οργασμού δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί διεξοδικά αλλά το καλό σεξ σε γενικές γραμμές προσφέρει οφέλη στο δέρμα”.

Ποια είναι όμως τα οφέλη του σεξ και του οργασμού στο δέρμα;

Σε καμιά περίπτωση δεν πας να κοιταχτείς στον καθρέφτη αμέσως μετά από έναν μεγαλειώδη οργασμό για να σε δεις να λάμπεις, όμως σύμφωνα με την Dr. Marie Hayag “Όταν έχεις έναν οργασμό, ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς σου, επιταχύνεται η αναπνοή σου, αυξάνεται η πίεσή σου και όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αιματώνεται και να οξυγονώνεται καλύτερα το δέρμα σου. Στη συνέχεια, το δέρμα σου δείχνει πιο λαμπερό και αναψοκοκκινισμένο. Για πολλούς ανθρώπους αυτή η λάμψη κρατά περίπου δυο ώρες.” Επιπλέον η καλή κυκλοφορία του αίματος αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που ενυδατώνει και αποτελεί το ελιξήριο της νεότητας της επιδερμίδας.

Επιπλέον, οι οργασμοί έχουν την ιδιότητα να καλμάρουν τους ερεθισμούς του δέρματος. Η Dr. Marie Hayag εξηγεί “Όσον αφορά στις γυναίκες, το σεξ εξισορροπεί τα επίπεδα οιστρογόνων και οξυτοκίνης κάτι το οποίο μειώνει τα συμπτώματα έξαρσης της ακμής που παρουσιάζονται κατά την περίοδο”.

Ένας ακόμη λόγος να κάνεις σεξ, είναι ότι σε κάνει χαρούμενο και απαλύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μιας ορμόνης η οποία σχετίζεται με το άγχος και ευθύνεται κυρίως για όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα άγχους και μελαγχολίας.

Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι μετά από έναν οργασμό μπορεί κάποιος να κοιμηθεί πιο εύκολα και το πρωί να ξυπνήσει ανανεωμένος. Ο καλός ύπνος συνδέεται με την αναδόμηση των κυττάρων, την εξισορρόπηση των ορμονών, την παραγωγικότητα και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Ο αυνανισμός μετράει;

To δέρμα σου δεν μπορεί να διακρίνει από που προέρχεται ο οργασμός σου, δηλαδή εάν στο κρεβάτι σου υπάρχει άλλο άτομο ή αν περνάς καλά αποκλειστικά και μόνο με τον εαυτό σου. Επομένως τα οφέλη του οργασμού εξακολουθούν να ισχύουν είτε προέρχεται από διαπροσωπικό σεξ είτε από την αυτοϊκανοποίηση.

Επομένως ναι, ο αυνανισμός σου σαφέστατα και βοηθάει όσο και το σεξ με τον σύντροφό σου στο να σου προσφέρει οργασμούς που θα ωφελήσουν το δέρμα σου. Σύμφωνα με την Molly Murphy “Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό αποκλειστικά και μόνο με την διείσδυση από το σύντροφό τους και γι’ αυτό το λόγο βοηθιούνται από την αυτοϊκανοποίηση με δυο τρόπους. Αφενός ευχαριστιούνται και αφετέρου μαθαίνουν στο σώμα τους και έτσι επικοινωνούν τις ανάγκες τους στον σύντροφό τους βελτιώνοντας την σεξουαλική τους ζωή.” Ο γυναικείος αυνανισμός λοιπόν δεν είναι ταμπού αλλά αυτοφροντίδα και σύμφωνα με έγκυρες έρευνες πλέον επιδίδεται σε αυτόν το 80% των γυναικών με πολλά οφέλη.

Πως μπορούν να σε βοηθήσουν τα sex toys στο παιχνίδι του αυνανισμού σου;

Για να κάνεις την αυτοϊκανοποίησή σου πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική μπορείς να χρησιμοποιήσεις sex gadgets. “Tα sex toys έχει παρατηρηθεί πως έχουν θετικό αντίκτυπο στη σεξουαλικότητα καθώς βελτιώνουν τον ερεθισμό και βοηθούν στην εξερεύνηση του solo sex. Οι δονητές, προσφέρουν τα επιπλέον πράγματα που δεν μπορούμε να καταφέρουμε αποκλειστικά με τα χέρια” λέει η Molly Murphy.

Το μυστικό είναι να δημιουργείς ατμόσφαιρα παρόλο που είσαι εσύ και ο εαυτός σου κι αυτό περιλαμβάνει τον σωστό φωτισμό, τη μουσική, ένα ωραίο άρωμα, ώστε να αποφύγεις οποιαδήποτε διάσπαση της προσοχής και να επικεντρωθείς στον σκοπό σου.

 
Μίνι Δονητής Touch Of Velvet Soft Lilac 9cm
Δονητής Κλειτορίδας Lelo Sona 2 Purple
Κλασσικός Δονητής Essensial Sylvia Pink 16,7cm