Τα μπισκότα είτε σου αρέσουν και φροντίζεις πάντα να υπάρχουν στην κουζίνα σου είτε δεν τρελαίνεσαι κιόλας. Εάν ανήκεις όμως στην πρώτη κατηγορία είναι δεδομένο πως ψάχνεις συνεχώς για νέες ευφάνταστες και νόστιμες συνταγές.

Μια τέτοια είναι και η συνταγή από το baketheclick για εύκολα μπισκότα βουτύρου αρωματισμένα με λεβάντα.

Υλικά:

  • 230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 140 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκια βρώσιμη λεβάντα ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σου

Εκτέλεση:

Καθάρισε τα άνθη της λεβάντας από τους στήμονες. Στο γουδί λιώσε τα άνθη ελαφρά. Ανάμειξε σε μπολ τη λεβάντα με το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τρίξε ελαφρά με το χέρι ώστε η υγρασία της ζάχαρης και του ξύσματος να ελευθερώσουν το άρωμα της λεβάντας. Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο και το αλάτι. Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Τέλος, πρόσθεσε το μείγμα της λεβάντας, ανάμειξε τα υλικά και ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί η βουτυρένια ζύμη. Κάλυψε με μεμβράνη και τοποθέτησε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να παγώσει ώστε να μπορείς να την χειριστείς.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια του πλάστη πάρε τμηματικά ζύμη και άνοιξέ την σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Κόψε σε διάφορα σχήματα με κουπάτ και τοποθέτησε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Τοποθέτησε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σπαγγέτι με πέστο κουνουπιδιού και λιαστή ντομάτα